avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ JUDICIAR

Am cumparat in urma cu 12 ani partea de mostenire a surorii mele in cota de 5/8, iar restul, dupa moartea surorii mele a ramas nepotului meu, unic mostenitor al defunctei cu cota de 3/8. Terenul aferent casei cumparate de mine curti-constructii este in suparafata de 670mp.
Drumul cel mai scurt de acces la proprietatea nepotului situata in spatele casei este de3 m latime prin spatele casei si el solicita drum de acces pe terenul meu ( teren situat in fata camerelor mele) de 4 m latime in procesul departaj judiciar.
Exista temei legal pentru a ceda nepotului drum de acces prin fata camerelor mele?
Va multumesc anticipat!
Expertul va identifica cel mai scurt drum de acces la proprietatea lui si acela va fi stabilit.Insa curtea va ramane in indiviziune presupun daca nu se poate imparti in natura .Daca terenul este partajabil in natura con form cotelor ,nu mai este nevoie de drum de servitute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu un sfat bebe2000 bebe2000 Acum 2 ani am cumparat o vila cu teren, langa mine mai este o vila ( identica cu a mea) construita de acelasi vanzator. Vila mea fiind prima iar a vecinului a ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren fara drum - 7 familii magistral magistral Suntem un grup de 7 familii, ce locuim intr-un cartier de case construite de un dezvoltator, judetul IF, in care ne-am mutat acum 1 an. In spatele curtilor ... (vezi toată discuția)
Mostenire IAMANDI ION IAMANDI ION IN URMA UNUI TESTAMENT AL UNEI MATUSE DEFUNCTE S.A STABILIT IN URMA UNUI PROCES CA SUNT UNICUL MOSTENITOR AL ACESTEIA.S.A STABILIT CA ACEASTA A AVUT IN ... (vezi toată discuția)