avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare salar in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare salar in instanta

Buna ziua. In anul 2009 am lucrat 5 luni in cadrul unui ong si nu mi s-a platit salariul. As dori sa precizez ca in aceasta perioada, nu aveam un sediu stabil si chiar cateva luni nu am avut deloc sediu. Nu mi s-a pus la dispozitie niciodata un calculator si din acest motiv stateam acasa. Erau zile cand nu lucram deloc si erau zile cand aveam de lucru.
L-am dat in judecata impreuna cu colegele mele, constituindu-ne parti civile, cazul fiind incadrat ca si caz penal, pentru infractiunea de inselaciune.
As dori sa va intreb daca as putea sa imi castig prin instanta salariile neplatite sau mai bine as ajunge la o intelegere cu angajatorul, chiar daca nu mi se vor plati toate salariile. De asemenea angajatorul doreste sa aduca un martor care sa precizere ca nu am lucrat 8 ore in fiecare zi. Daca va dovedi ca nu am lucrat zilnic 8 ore se poate ca angajatorul sa nu trebuiasca sa imi plateasca salariile? Si se poate ca dupa ce au trecut cativa ani de cand mi se datorau salariile sa nu mai fie obligat sa imi plateasca salariul? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 30 Aprilie 2011
si in ce stadiu se afla dosarul penal pt inselaciune? in cadrul acelui dosar nu v-ati constituit parti civile si nu ati specificat care este cuantumul pretentiilor dvs?
Aveti sanse sa castigati in instanta neplata salariilor , intrucat va trebui sa prezinte statele de plata cu semnatura dvs ca ati primit salariul ...
Pana acum au fost 3 infatisari. In cadrul acestui dosar penal ne-am constituit parti civile, si in cadrul pretentiilor noastre am precizat salariile neplatite, urmand ca la urmatoarea infatisare sa aducem de la un expert contabil un stat de salarii cu valoarea salariilor neplatite.
Expertul va stabili cuantumul salariilor neplatite ... suma cu care va trebui sa va constituiti parte civila in procesul penal.
Si daca nu am lucrat 8 ore pe zi tot va trebui sa imi plateasca salariile?

Alte discuții în legătură

Proces penal pt inselaciune didyyna didyyna Am lucrat cateva luni la o firma si nu mi s-a platit nici un salar. Am dat declaratie la politie impotriva angajatorului si dupa ce cazul a fost inaintat la ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale daniel2307 daniel2307 buna ziua,am si eu o intrebaresi vreau sa ma ajutati.Fratele meu a murit intr un accident de trafic(el fiind pasager)in mai anul acesta.Din cate stiu dosarul e ... (vezi toată discuția)
Constituire parte civila didyyna didyyna S-a intentat un proces pt neplata salariilor unor angajati. Procesul a fost cuprins ca proces penal, ca inselaciune. La pretentii, partea civila a uitat sa ... (vezi toată discuția)