avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune facuta cu acte false
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune facuta cu acte false

Pot sa atac succesiune facute cu acte false la notar public.Problema ieste ca atrecut 5 ani.Mersi
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:25, 2 Mai 2011
plangere penala solutionata cu o sentinta definitiva de constarare a actelor false exista?
cel mai indicat ar fi sa luati legatura cu un avocat.se poate remedia problema,insa contactati urgent un avocat,demersurile implica ceva eforturi
Va moltumesc pt raspuns am vorbit cu avocata dar am impresia ca nuie de acord sa incepe procesu sa nu faca rau la notara care a fost implicata cand sa afacut falsu.Fratele a lu nevasta mia a declarat ca sint numa 2 frati si de fapt sint 14 si fiu sa se presentat cu alt buletin si semnatura.Avocata a zis ca nu potem face nimica din causa ca atrecut 5 ani .Ma gandesc daca am pasaport fals dupa 5 ani ie original ok gluma.Ma gandesc a fi bine sa iau avocat din Bucurest nu stiu cum sa procediasa.Mersi Gordan
Nu este vorba de nulitate relativa ci de nulitate absoluta. Chiar daca au trecut 5 ani,actul poate fi atact cu succes.Trebuie doar sa aveti rabdare, cca. 2 sau 3 ani.
Fals in declaratii,art.292 c..penala, anularea actelor false-
.Fata de notar nu se intreprinde nimic, cata vreme nu se face plangere.
Actiunea se poate face si dupa 5 ani.Daca din probatoriu reiese fara dubiu ca a actionat cu buna stiinta, persoana care a facut succesiunea(nu notarul) o cam pateste, mai pe romaneste, incadrandu-se in art.292.
Fata de notar-fiecare trebuie sa-si faca datoria cu onestitate.Deci , cu atat mai mult un notar, care in momentul cand s-a deschis succesiunea, trebuia sa depuna toate diligentele pentru a nu aparea situatia aceasta.Cate alte acte o mai fi incheiat asa?
Un avocat!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare 8 ani Gordan Gordan Draga Priateni nevasta mia avut grije de un batran la Florida.Nainte de mori afacut testament unde lasa casa si gradina apromaxativ 4300 mp la nevasta mia.Am ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat mostenitor aurel_vl aurel_vl Bunicul a decedat in anul 1945 , iar bunica in 1982 ; dupa stiinta mea si a mamei nu se facuse niciodata suucesiune dupa decesul bunicilor. ... (vezi toată discuția)
Mostenire Diaconescu Andreea Diaconescu Andreea Buna seara...As dori sa incep sa va povestesc mai pe scurt: Mama mea mai are inca 4 surori, acum 3 ca una din ele a murit de curand...Ele au de impartit ... (vezi toată discuția)