avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare certificat mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare certificat mostenitor

Bunicul a decedat in anul 1945 , iar bunica in 1982 ; dupa stiinta mea si a mamei nu se facuse niciodata suucesiune dupa decesul bunicilor. Bunicii au avut 2 copii: mama mea si inca un frate . Acum descopar ca un verisor 9 [ fiul fratelui mamei ] a facut o succesiune in 1983, prezentand un certificat de mostenitor dupa parerea mea fara putere juridica , daca se poate spune fals , in care mama mea apare ca nepoata nu ca fiica in viata a defunctei mamei sale , si renuntatoare cf art 700 prin neprezentare in favoarea verisorului meu .
Dupa cate cunosc , sucesiunile trebuiau facute in lant , o data pt bunic si apoi pt bunica ceea ce nu este cazul . Am consultat un avocat care mi'a spus ca dupa 30 ani nu trebuie sa mai opereze acest principiu de drept . Mai ales ca CM este facut prin declararea de catre verisor a unor informatii false catre notarul de stat , precum si reaua credinta a acestuia , fiind vecin de gard cu mama mea .
Se poate cere anularea acelui certificat de mostenitor ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: aurel_vl , utilizator 23:26, 18 Martie 2010
da,se poate!consultati un avocat ca e o procedura n
Am consultat un avocat prezentand CM , care zice ca daca nu s'a facut succesiunea dupa bunic , trecand peste 30 ani - nu mai este obligatoriu a se face succesiunile in lant , mai intai pentru bunic , apoi pt bunica ; parerea mea dupa cate stiu si de la notari este ca nu se poate asa ceva , iar CM nu are nici o putere juridica , mai ales ca acesta este facut prin declaratii false mama fiind trecuta ca nepoata , nu ca fiica , si renuntatoare prin neprezentare
invocati nulitatea absoluta a CM . acest tip de nulitate este imprescriptibila .
Invocati art. 88 din Legea nr. 36/1995 si solicitati anularea CM.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire donabella44 donabella44 am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 40 de ani, am renuntat in favoarea surorii mele la partea mea din casa dobindita in urma decesului tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Succesiune andreeadaniela01 andreeadaniela01 As avea o intrebare legata de o succesiune deschisa acum cativa ani. Unul din fratii mamei(in total fiind 4) a deschis suucesiunea acum cativa ani de zile, ... (vezi toată discuția)
Succesiune de pe bunic pe bunica si donatie/mostenire pentru nepoata Lavylove Lavylove Buna seara,am cateva intrebari,daca se poate,va relatez situatia: bunicul este decedat din 1993, succesiunea dupa bunic pe bunica nu a fost realizata,iar acum ... (vezi toată discuția)