avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzarecumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzarecumparare

un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere si habitatie viagera poate fi considerat donatie?.daca se interpreteaza ca si donatie mascata ce poate face vanzatorul in acest caz?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
singevisiniu, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexis45 , utilizator 21:51, 30 Aprilie 2011
Donatia se considera deghizata cand,conform actului public apare incadrata intr-o operatiune juridica cu titlu oneros.Acestea,in principiu,sunt valabile.In ceea ce priveste proba deghizarii,se vor aplica regulile de la simulatie adica partile si succesorii lor universali si cu tiltlu universal o pot dovedi prin contrainscris sau inceput de dovada scrisa pot.art.1197 C.civ care poate fi completat cu martori si prezumtii.Acest lucru e valabil si pentru donatia prin interpunere de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie deghizata Dragut Dragut un contract de vanzare cumparare intre parinte si unul dintre fii poate fi atacat de celalal fiu pentru simulatie? (vezi toată discuția)
Donatie george77 george77 buna sera>>> as dori sa stiu daca pot dona copiilor mei un imobil pe care eu il detin ca nud proprietar>>>(asta ca banca sa nu ma poata executa silit)...taxa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau donatie? albynutza_86 albynutza_86 in urma dezbaterii succesiunii de pe urma mamei, sotul meu a ramas cu jumatate din apartament, iar socrul cu cealalta jumatate... am vrea sa facem actele ... (vezi toată discuția)