avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil minor catre tata

buna seara,va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru a cere custodia fetitei mele in varsta de sase ani .
Nu sunt casatorit legal cu mama fetitei ,am stat foarte putin timp impreuna ,dupa care mama copilului a plecat ,iar copilul a ramas cu mine si parintii mei .
Mamei copilului sa-i spun Ioana , aceasta a lucrat la diferite firme ,a falsificat semnaturi si a scos bani din banca ,a fost prinsa si are dosar penal ,dar defapt mai multe dosare penale de la diferite firme .Nu am stiut nimic mult timp cum se descurca ea ,pe la copil trecea foarte rar ,cu un iaurt si bomboane . De un an de zile a plecat in Spania ,in tot acest timp am primit de la ea un pachet cu haine pentru fetita si o suta de euro . In spania se ocupa cu racolare de persoane ,in ideea ca le ofera un loc de munca ( sofer ) dar ei defapt sunt sageti pentru transport droguri . Am mail de la mama copilului in care recunoaste ca este implicata in aceasta < afacere > ,chiar pe nasul fetitei noastre la pacalit si acum este arestat .Mai nou am aflat ca mai are o fetita cu un alt barbat ,si acest copil este lasat la nista persoane pe care eu nu le cunosc personal .
Vreau sa o chem in judecata si sa obtin custodia fetitei noastre .Cred ca am destule dovezi ca sa o pot tine departe de copil .
Daca va fi citata la proces si se va hotara sa vina in Romania ,cu siguranta va fi arestata .
Unde trebuie sa ma adresez pentru inceput ? Nu cred ca legea va fi de parte ei ,si eu sa raman fara copil
Cel mai recent răspuns: carina67 , utilizator 00:38, 1 Mai 2011
Incredintarea copilului din afara casatoriei are acelasi regim ca si incredintarea copilului din casatorie, in conditiile in care acesta a fost recunoscut de catre dumneavoastra.
Incredintarea trebuie sa se realizeze de instanta de judecata, dupa ascultarea parintilor si a autoritaiti tutelare, tinand seama de interesele copilului.
Asadar, urmeaza sa formulati o cerere la judecatorie prin care sa o chemati in judecata pe mama copilului si sa solicitati incredintarea acesteia spre crestere si educare.
Va trebui sa va ganditi cum o sa se poata realiza procedura de citare cu aceasta ... pentru ca e obligatoriu sa fie legal citata.
Am sa scanez cererea de chemare in judecata si i-o voi trimite pe mail ,cat priveste citatia ei ,va merge la adresa din urziceni unde ea are domiciliul . In Spania nu are cetatenie.
Multumesc
inprimul rand la autoritatea tutelara acesta este primul pas,aceasta femeie si.a abandonat copilul,asta inseamna abandon si cu un avocat bun veti castiga sigur .Va doresc succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor floarialbastre floarialbastre Buna seara ,am o fetita in varsta de 6 ani ,eu nu sunt casatorit legitim cu mama fetitei ,dar fetita este trecuta pe numele meu .Cu mama fetei am locuit foarte ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Minor BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE buna seara, dau o pensie alimentara de 800 de ron,fetitei mele de 16 ani ,fata e incredintata fostei soti,acum o luna fata mea a parasit tara si a plecat la o ... (vezi toată discuția)