avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public suspendat
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public suspendat

Cazul unui functionar public suspendat datorita trimiterii in judecata pentru comiterea unei infractiuni. Daca dosarul penal e restituit de catre instanta la parchet pentru refacerea urmaririi penale, functionarul ramane suspendat sau e repus pe functia detinuta anterior trimiterii in judecata?
Cel mai recent răspuns: moloman , utilizator 22:39, 30 Aprilie 2011
Restituirea unei cauze la parchet se face numai in temeiul art. 332 cod procedura penala pentru mai multe motive, insa daca s-a dispus refacerea urmaririi penale, probali, toata urmarirea penala, inseamna ca a fost instrumentata de un organ necompetent material, astfel ca si punerea in miscare a actiunii penale este lovita de nulitate absoluta si pe cale de consecinta functionarul trebuie reincadrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dosar pentru procurori puncuska puncuska in ce cazuri se poate cere restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale? (vezi toată discuția)
Problema de competenta materiala eusaisapte eusaisapte 1. am formulat plangere impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP in care am invocat pe langa exceptia nulitatii relative si exceptia nulitatii ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala shakka shakka Buna ziua Am fost investigata intr-un dosar de fals intelectual.Aceasta situatie dureaza de 5 ani.In ianuarie am primit o hotarare a procurorului de ... (vezi toată discuția)