avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare penala

Buna ziua

Am fost investigata intr-un dosar de fals intelectual.Aceasta situatie dureaza de 5 ani.In ianuarie am primit o hotarare a procurorului de neurmarire penala ca nu eu sunt autorul,la aceasta rezolutie s-a facut contestatie si in februarie am primit din nou de la procuror o rezolutie ca nu sunt vinovata eu si ca a intervenit prescriptia.La aceasta rezolutie din nou s-a facut contestatie si a ajuns dosarul la camera preliminara,dupa sedinta am vazut pe portal sentinta(nu am primit nimic scris):"Tip solutie: admite plângerea
Solutia pe scurt: În temeiul art. 341 alin.6 lit.b NC pr.pen. admite plângerea formulată de către petenta . Desfiinţează rezolu?ia din ianuarie, din dosarul nr. si ordonanta nr. şi restituie cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea completării urmăririi penale faţă de intimata .......... pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual prev.de art.43 din Legea 82/1991 rep.rap.la art. 289 alin.1 Cod pen. În temeiul art. 275 pct.4 alin.3 N Cpp cheltuielile judiciare avansate de către stat raman in sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de consiliu,azi 26.05.2014.
Document: Încheiere finală (dezinvestire) "
Sunt cercetata intr-un dosar pentru inregistrarea unei facturi fictive intr-o zi in care eu nu mai lucram in firma respectiva,eram trecuta in concediu de odihna dupa care la terminarea zilelor de concediu incheierea contractului de munca cu acordul partilor.
Va rog sa ma ajutati daca se poate sa imi spuneti care sunt etapele urmatoare,ce urmeaza.
Cel mai recent răspuns: shakka , utilizator 11:24, 29 Mai 2014
Instanta de judecata a declinat competenta cercetarii cauzei in favoarea parchetului, care in baza motivatiei instantei va relua cercetarea faptei si in final va dispune solutie,care va fi comunicata partilor
In primul rand va multumesc pentru raspuns.sa inteleg ca daca parchetul sustine cauza judecatorului de camera preliminara,adica incepe cercetarea penal impotriva mea,da o rezolutie pe care eu pot sa o contest si din nou merge dosarul la camera preliminara?Nu prea inteleg etapele si cumpot sa termin odata cu situatia asta ca deja sunt mai bine de 5 ani.
Rezolvarea cauzelor

Art. 327. - Atunci când constată că au fost respectate dispoziţiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă şi există probele necesare şi legal administrate, procurorul:
a) emite rechizitoriu prin care dispune trimiterea în judecată, dacă din materialul de urmărire penală rezultă că fapta există, că a fost săvârşită de inculpat şi că acesta răspunde penal;
b) emite ordonanţă prin care clasează sau renunţă la urmărire, potrivit dispoziţiilor legale.

Art. 332. - (1) Urmărirea penală este reluată în caz de:
a) încetare a cauzei de suspendare;
b) restituire a cauzei de către judecătorul de cameră preliminară;
c) redeschidere a urmăririi penale.
(2) Reluarea urmăririi penale nu poate avea loc dacă a intervenit o cauză care împiedică punerea în mişcare a acţiunii penale sau continuarea procesului penal.

Reluarea urmăririi penale în caz de restituire

Art. 334. - (1) Urmărirea penală este reluată atunci când judecătorul de cameră preliminară a dispus restituirea cauzei la parchet în temeiul art. 346 alin. (3) lit. b).
(2) În cazul în care hotărârea se întemeiază pe dispoziţiile art. 346 alin. (3) lit. a), reluarea se dispune de către conducătorul parchetului ori procurorul ierarhic superior prevăzut de lege, numai atunci când constată că pentru completarea omisiunilor este necesară efectuarea unor acte de urmărire penală. Prin ordonanţa de reluare a urmăririi penale se vor menţiona şi actele ce urmează a fi efectuate.
(3) În cazurile de restituire prevăzute la alin. (1) şi (2) procurorul efectuează urmărirea penală ori, după caz, trimite cauza la organul de cercetare, dispunând prin ordonanţă actele de urmărire penală ce urmează a fi efectuate.

practic se reia cercetarea penala, in sensul administrarii de noi probe si de completare a cercetarii penale.
multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire dosar pentru procurori puncuska puncuska in ce cazuri se poate cere restituirea dosarului la procurori, pentru refacerea urmăririi penale? (vezi toată discuția)
In ce conditii pot solicita parchetului de pe langa judecatoria ... Roman85 Roman85 IN CE CONDITII POT SOLICITA PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA BRAILA CA UN DOSAR PENAL IN CARE SUNT PARTE VATAMATA SA FIE REDESCHIS ,SI ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni? ContSters257745 ContSters257745 http://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-5 Buna ziua! Imi poate spune cineva, va rog, unde as gasi \\"continuarea\\" alineatului 2) di Art 5 ... (vezi toată discuția)