avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In ce baza retin pensie alimentara?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In ce baza retin pensie alimentara?

Va rog, cine poate sa imi spuna in baza caror documente am voie ca angajator sa retin pensie alimentara?
In special in situatia in care nu am primit o Comunicare in acest sens de la Judecatorie, ci doar copie legalizata a hotararii jud prin care se stabileste aceasta sau o omunicare jud. trimisa catre o alta firma anterioara unde a lucrat angajatul?
Am voie / am obligatia sa retin si in baza unor astfel de documente?
Care e temeiul legal pt retinere in aceasta situatie, daca raspunsul la intrebarea de mai sus este da?
Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:17, 29 Iunie 2008
Obligatia de intre.inereteste executorie de drept si ca atare puteti, in baza sentintei judecatoresti devfinitive si irevocabile sa retineti suma stabilita lunar, art. 461/1 din C.proc.civ care reglementa in materie popriea asyupra veniturilor debitorului obligaytiei de intretinere a fost abrogata prin OUG 138/2000,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum datorii executate - studiu de caz mamalui matei mamalui matei Va rog frumos sa ma ajutati sa imi calculez care sunt sumele ce pot fi retinute legal din salariul net. Va descriu urmatoarea situatie: Persoana ... (vezi toată discuția)
Cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat viomari viomari Buna ziua, Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort. As ... (vezi toată discuția)
Angajatorul plateste cu intarziere pensia alimentara poprita lunar MaxineA MaxineA Buna ziua. Sunt salariat si ma aflu in urmatoarea situatie: am prezentat angajatorului actul de divort si acesta a infiintat poprire pentru pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)