avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este adevarat sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este adevarat sau nu?

Buna ziua,

Acum o luna m-am angajat la o societate comerciala, contractul de munca mi-a fost intocmit in 2 exemplare, in momentul cand am intrebat de ce nu il facem in 3, pt ca unu trebuie sa ramana la ITM, mi-au spus ca legislatia s-a schimbat si ca acum Contractele Ind de Munca nu se mai inregistreaza la ITM, este adevarat?
Pai daca nu se mai inregistreaza cum imi sunt platite contributiile si cum imi merge vechimea?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 1 Mai 2011
Nu se mai trimite un exemplar tiparit la ITM dar informatii despre salariat, ocupatia si angajatorul sau sunt transmise in format electronic prin acel REVISAL. De asemenea la sediul angajatorului va fi tinut un dosar al fiecarui salariat. La parasirea locului de munca pe langa alte hartii veti primi si o adeverinta cu vechimea la acel angajator. Legat de plata contributiilor sociale nu s-a schimbat nimic. Angajatorul are obligatia de plata iar organele statului vor continua sa faca controale.
Contractul de munca nu se mai inregistreaza la ITM. Se inregistreaza doar in Revisal. Acesta se depune la ITM cu o zi inaintea angajarii . De aceea Contractul de munca a fost intocmit in doua exemplare .
Nu se mai fac carti de munca ,evidenta se tine acum numai in sistem informatic.
tartoru2004 a scris:

Buna ziua,

Acum o luna m-am angajat la o societate comerciala, contractul de munca mi-a fost intocmit in 2 exemplare, in momentul cand am intrebat de ce nu il facem in 3, pt ca unu trebuie sa ramana la ITM, mi-au spus ca legislatia s-a schimbat si ca acum Contractele Ind de Munca nu se mai inregistreaza la ITM, este adevarat?
Pai daca nu se mai inregistreaza cum imi sunt platite contributiile si cum imi merge vechimea?

Va multumesc

Vechimea merge ca si pana acum in baza c.i.m. ... de asemenea, angajatorul are obligatia sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat de plata salariati si contracte de munca depuse in format electronic din 2011 consela consela am o intrebare: incepand cu ianuarie 2011 contractele de munca si statele de plata vor fi depuse in format electronic? sub ce forma pe email ,cd ,sau ... (vezi toată discuția)
Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)
Nu mai este itm? saftmiki saftmiki am sunat azi pentru o problema la ITM si mi-a zis ca de la data de 01.01.2011 nu se mai duc decizii de incetare sau orice modificare la contract la ITM.Cum ... (vezi toată discuția)