Buna,
am infiintat in 2009 PFA cu obiect de activitate promovare. In anul 2010 am mai adaugat 3 coduri caen: organizare evenimente si activitati pentru design specializat. As avea nevoie de raspunsuri la urmatorarele intrebari pentru a putea completa declaratia 200 privind veniturile realizate:
1) an. 2009 rezultatul excercitiului a fost pierdere, aceasta pierdere este o cheltuiala deductibila pt anul 2010?
2) Banca imi retine in fiecare luna impozit pe dobanda: mai iau in considerare dobanda ca venit impozabil?
3) retragere de numerar se considera cheltuiala?
4) dupa regularizarea impozitului pe venit pt anul 2009 mi s-au restituit 32 lei. Acestia se considera venituri?daca da sunt venituri impozabile sau neimpozabile?
Va multumesc anticipat
2). da.
3). retragerea de numerar din cont nu e cheltuiala pentru ca banii ii introduceti in casa si cu ei faceti diferite plati in numerar.
4). nu.Restituirea de bani in acest caz e considerat ca un impozit platit peste valoarea reala si restul vi s-a restituit.
Declaratia 220
alina240
Buna ziua,
Sunt PFA, anul trecut am avut activitate, insa anul acesta nu o sa mai am. Am cateva facturi de anul trecut neincasate. Sper ca le voi incasa ... (vezi toată discuția)