avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... ajutor completare declaratie 200
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

ajutor completare declaratie 200

Buna,
am infiintat in 2009 PFA cu obiect de activitate promovare. In anul 2010 am mai adaugat 3 coduri caen: organizare evenimente si activitati pentru design specializat. As avea nevoie de raspunsuri la urmatorarele intrebari pentru a putea completa declaratia 200 privind veniturile realizate:
1) an. 2009 rezultatul excercitiului a fost pierdere, aceasta pierdere este o cheltuiala deductibila pt anul 2010?
2) Banca imi retine in fiecare luna impozit pe dobanda: mai iau in considerare dobanda ca venit impozabil?
3) retragere de numerar se considera cheltuiala?
4) dupa regularizarea impozitului pe venit pt anul 2009 mi s-au restituit 32 lei. Acestia se considera venituri?daca da sunt venituri impozabile sau neimpozabile?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:31, 1 Mai 2011
2). da.
3). retragerea de numerar din cont nu e cheltuiala pentru ca banii ii introduceti in casa si cu ei faceti diferite plati in numerar.
4). nu.Restituirea de bani in acest caz e considerat ca un impozit platit peste valoarea reala si restul vi s-a restituit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-comert cu amanuntul-stoc de marfa-calcul impozit ContSters27400 ContSters27400 Buna ziua, Am mare nevoie de ajutor. Sunt PFA cu activitate principala comert cu amanuntul. Eu am gandit calculul impozitului pe venit astfel: Anul N - ... (vezi toată discuția)
Veniturile din diferente de curs valutar aferente imprumuturilor asociat sunt impozabile avand in vedere scaderea cursului de schimb fata de cel de le 31.12.2009? nedelea crisan nedelea crisan Am o societate pe care a fost achizitionat un teren, sursa de finantare fiind imprumutul de la asociat , 100.000 euro. Societatea nu a inregistrat venituri de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 alina240 alina240 Buna ziua, Sunt PFA, anul trecut am avut activitate, insa anul acesta nu o sa mai am. Am cateva facturi de anul trecut neincasate. Sper ca le voi incasa ... (vezi toată discuția)