avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dinferente intre facultatile de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dinferente intre facultatile de drept

ce diferente exista intre facultatea de drept din cadrul academiei de politie si oricare alta facultate de drept (din cadrul altor universitati)
si cat de mult se diferentiaza munca de procuror cu cea de politist?
va multumesc mult astept raspunsuri .!:">
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:48, 1 Mai 2011
1.academia d pol. scoate ofiteri de politie(obligati sa lucreze 10 ani in sistem)
2.in timp ce la academie inveti sa investighezi pe langa legile pe care le inveti,la drept doar inveti legile pe de rost
3 academia implica sistem militar,dreptul = civilie
4la academie faci pe langa orele de drept,sport instructie militara,materii de specialitate politienesti,in schimb la drept inveti legi peste legi

diferenta dintre procuror si politist?
cam politistul face toata cercetarea penala(urmariri,informatii,filaje,audieri,interogatorii etc) pe cand procurorul audiaza si el (din cand in cand)
munca de procuror implica dosare,cea de politie si dosare si multa munca de teren.
procurorul supraveghaza niste dosare in schim politistul le constituie s,a,m,d am putea continua pana maine
la academie se mai fac si alte materii care nu au legatura cu dreptul insa ai certitudinea unui loc de munca dupa absolvire iar la facultatea de drept inveti mai multa legislatie (daca vrei ) iar la final ori norocul ori pilele si relatiile iti pot oferi un loc de munca.
foarte rare sunt situatiile in care iti gasesti un loc de munca mai ales daca optezi pentru o facultate care nu are prea multe pretentii de la studenti ci au interesul doar sa scoata bani atat universitatea cat si profesorii.
cat priveste diferenta dintre politist si procuror aceasta este foarte mare.
politistul depinde in ce sector lucreaza,are o anumita specializare(ex.circulatie,furturi din auto,furturi de auto,cercetari penale,economic etc...) pe cand la procuror ajung tot felul de dosare si pe deasupra mai trebuie sa mearga si in instanta in cauzele penale,etc....
sunt multe de spus.politistul poate fi si un subofiter cu studii medii ,procurorul nu poate fi cu studii medii....
depinde ce anume va intereseaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Academia de politie sau drept? prosecuter_badboy prosecuter_badboy am si eu o intrebare...de ce se cred atat de buni studentii academiei de politie fata de cei ai facultatii de drept???si care sunt bazele cu care ramai in urma ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist myryam myryam Doresc sa devin procuror criminalist,dar nu stiu ce studii sa urmez,este clar ca facultatea de drept dar ce specializare si masterul in ce domeniu si daca ... (vezi toată discuția)
Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)