avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

detin un teren si o casa de 3 ani Cand am cumparat casa avea o servitute de 1,5 metri Am dat in judecata ambi vecini si judecatoria........ mi-a dat drept de servitute de 90 de centimetri latime Mentionez ca lungimea drumului este de 54 de metri Chiar este legal asa ceva ? daca doamne fereste imi ia casa foc , ce fac canalizarea gazele apa si curentul pe unde le trag? unde mai pui ca unul din vecini isi tot muta gardul spre interior acum avand cam 75 de centimetri Chiar nu pot merge nu pot sa imi cumpar un frigider un pat e t c , ca nu am pe unde sa intru Chiar este posibil ca in 2011 sa nu pot trai decent si sa am toate utilitatile ca un om normal? ce pot face ????? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 15:55, 2 Mai 2011
pai si daca aveai deja 1,5 metri de ce i-ai mai dat in judecata?
aveti dreptul la apel si recurs daca va nemultumeste solutia instantei de fond.
Latimea drumului de servitute nu este specificata nici in codul civil dar in jurisprudenta instantelor de regula se dau minimum 3 m.Aceasta latime minima se da , considerandu-se ca este suficienta pt.trecerea unei masini de interventie(pompieri, salvare) cat si pt.a afecta cat mai putin fondul aservit.
O latime de 2,50m nu este suficienta si nici legala, avand in vedere Regulamentul general de urbanism, care da o latime minima de 3.50m, pt.o servitute de trecere.
Depinde ce ati cerut in actiune, ce a concluzionat expertul(care probabil a constatat la fata locului, starea de fapt-dar in niciun caz, nu este o latime suficienta.
Aveti apelul si recursul.
Pt.Marrian-o latime de 1,5m inseamna o carare si nicidecum un drum de servitute care sa dea dreptul la exercitarea unui deplin drept de proprietate al celui care a pus intrebarea.O masina de pompieri cat si o vidanja sau un auto,( auto cel mai mic are cam 1,6m, masinile de pompieri-au 2,80-2,90).Eventual, o bicicleta?
un lastun are de exemplu 1410 mm latime sau un motor:D
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters61634, utilizator
Teleghidat=D>=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum public/drum privat nedreptati nedreptati Eu locuiesc intr-un sat destul de linistit pana cand un vecin a vandut din terenul sau unui alt om,pe acel teren se afla un drum care teoretic nu este public ... (vezi toată discuția)
Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute liliana2022 liliana2022 doresc sa ma ajutati cu urmatoarea problema: suntem cativa proprietari care am cumparat unul in spatele celuilalt lasand un drum de servitude de 4m in ... (vezi toată discuția)