avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal in continuarea concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal in continuarea concediului pentru cresterea copilului?

buna seara. va deranjez cu cateva intrebari in speranta ca ma puteti lamuri in legutura cu situatia in care ma aflu.
sunt de cca 1 an si 11 luni in concediu de maternitate (CIC), baietelul meu urmand sa implineasca 2 ani pe 19 iunie 2011 si sunt insarcinata cu al doilea copil, care urmeaza sa se nasca in perioada 01-15 august, deci la o diferenta de 40-65 zile dupa terminarea concediului. intrebarea mea este, se mai poate, dupa noua lege, sa intru in prenatal imediat dupa CIC? si daca da, care este procedura? cu ce data sa solicit prenatalul, cu 19 sau 20 iunie, adica, care ar fi data la care ar trebui sa ma intorc la serviciu? si ce alte acte imi mai sunt necesare? doar prenatalul sau intai o cerere de incetare a suspendarii contractului? si inca ceva: banii pt prenatal, respectiv sarcina si lauzie de unde o sa-i primesc, de la societatea unde am lucrat? si in baza a ce se vor calcula.
imi cer scuze pentru nenumaratele intrebari dar peste tot unde am intrebat lumea pare sa fie in ceata iar raspunsurile variaza ff mult.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:34, 2 Mai 2011
1. Dvs. nu sunteti acum in concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) ci in CCC pana la 2 ani.
2. Dupa ce copilul implineste 2 ani faceti cerere catre angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 20 iunie 2011.
3. Cu aceeasi data prezentati angajatorului certificatul de concediu de maternitate (eliberat de medicul de familie sau de medicul curant ginecolog) care il calculeaza si il plateste (apoi recupereaza integral banii de la Casa de Asigurari de Sanatate).
4. Baza de calcul a concediului de maternitate este constituita din veniturile brute pe 6 luni precedente nasterii. Aici intra si venitul din indemnizatia petru CCC (aduceti adeverinta de la Primarie cu indemnizatia pentru CCC).
5. Dupa aceea, cand vreti sa intrati in CCC2, faceti cerere catre angajator pentru suspendarea CIM, asa cum ati procedat la CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil rox_ann07 rox_ann07 sunt in crestere copil din iunie 2011 si as mai avea de luat indemnizatie pana in iunie. Acum sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca in acest caz ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului laura333 laura333 am un baietel care pe 19 oct implineste 2 ani, tb sa nasc un alt baietel in jurul aceleiasi date, intrebarea mea ar fi: daca nasc pe 19 oct, intru direct in ... (vezi toată discuția)
O noua sarcina in timpul ccc GeoP GeoP Buna ziua. Sunt in ccc pana in luna octombrie, iar in luna noiembrie voi naste cel de-al doilea copil. Cum se procedeaza, pot intra direct in concediu ... (vezi toată discuția)