avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire dupa accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire dupa accident

Acum trei zile am fost implicata intr-un accident, in timp ce ma aflam intr-un mijloc de transport in comun, accident produs din vina celuilalt conducator auto, nu a soferului microbuzului in care ma aflam.In urma impactului am suferit multiple leziuni posttraumatice, confirmate si de certificatul medico-legal, conform caruia timpul de ingrijiri medicale necesar vindecarii este de 6-7 zile, daca nu apar complicatii. De trauma psihica nu mai mentionez nimic, dar cei care au trecut prin asa ceva stiu foarte bine ce inseamna.Intrebarea mea este ce trebuie sa fac pentru a beneficia de despagubiri din partea soferului vinovat.Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: lore9pop , utilizator 10:44, 2 Mai 2011
act in instanta pt.despagubiri,vb cu un av
In urma evenimentului se va deschide un dosar penal la care va trebui sa va constituiti parte civila si sa va exprimati dorinta cu privire la daunele materiale sau morale. Pt. aceasta e bine sa angajati un avocat care sa va reprezinte interesele si sa stie cum sa scoata din acest eveniment cat mai mult posibil.
Potrivit legii, firmele de transport persoane sunt obligate sa incheie o asigurare de raspundere pentru calatori (si bagaje), fara de care nu pot obtine sau reinnoi licenta de transport persoane.
Veti aviza dauna la asiguratorul RCA (raspundere civila auto pentru pagube produse tertilor prin accidente de autovehicule) care a emis polita pentru autovehiculul care a produs accidentul.
Veti face dovada leziunilor posttraumatice si a tratamentului prescris, cu documentele emise de institutia medicala la care ati apelat, cu orice documente care probeaza cheltuielile ocazionate( medicamentatie, analize, diagnostic, recuperare medicala) , de asemenea cu biletul de transport. Avand acest probatoriu, veti putea preciza atat pretentiile materiale cat si separat daunele morale care apreciati ca vi se cuvin.
Pastrati un exemplar din probatoriu, atat pentru asigurator , cat si pentru instanta care va solutiona cauza.
va multumesc tuturor, voi contacta un avocat in cel mai scurt timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost accidentată pe trecerea de pietoni. doresc daune morale, cum să procedez? m_mindru m_mindru Am fost accidentata pe trecerea de pietoni. Doresc daune morale pentru vatamare corporala picior in ghips si partea stanga vatamata mai putin. Cum sa procedez? (vezi toată discuția)
Accident de circulație în timpul transportului muncitorilor către casă. unde pot cere despăgubiri copiii minori ai decedaților? Elleen Elleen Buna ziua! In 2016 ,in timpul transportului de la serviciu catre casa,microbuzul in care erau muncitorii a facut accident ,in urma care 2 muncitori au ... (vezi toată discuția)
Accident colectiv de munca kasonizsolt kasonizsolt Buna ziua.In data de 27.09.2019, am fost unul dintre victimele unui accident rutier in drum spre casa de la serviciu.Microbuzul care ne transporta, datorita ... (vezi toată discuția)