avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare imprumut

Buna ziua,

Am imprumutat cateva sute de RON unui prieten de cateva luni. Imprumutul s-a facut prin transfer bancar cu justificarea "imprumut" in contul lui bancar. nu am semnat nici un act aditional dar el mi-a confirmat ca banii au intrat in contul lui. de atunci m-a tot dus cu vorba ca o sa mi-i dea dar de o luna a incetat sa mai raspunda la telefon, email etc ceea ce m-a deranjat foarte mult pentru ca daca vrei sa ajuti pe cineva nu te astepti sa fii luat de fraier in modul acesta.

Pot folosi acel ordin de plata cu justificarea imprumut ca o dovada sau inceput de dovada pentru a recupera suma?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
zacks, utilizator
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:46, 1 Mai 2011
ati semnat vreun act angajant in acest sens ?
Este numai un inceput de dovada.
Insa, te sfatuiesc sa il chemi in judecata si sa soliciti incuviintarea probei cu interogatoriu (poate ca marturiseste in fata judecatorului ca intr-adevar a primit acest imprumut de la tine - cu toate ca este posibil sa spuna ca este un imprumut restituit de tine in favoarea lui.... ) si neaparat martori.
zacks a scris:

Buna ziua,

Am imprumutat cateva sute de RON unui prieten de cateva luni. Imprumutul s-a facut prin transfer bancar cu justificarea "imprumut" in contul lui bancar. nu am semnat nici un act aditional dar el mi-a confirmat ca banii au intrat in contul lui. de atunci m-a tot dus cu vorba ca o sa mi-i dea dar de o luna a incetat sa mai raspunda la telefon, email etc ceea ce m-a deranjat foarte mult pentru ca daca vrei sa ajuti pe cineva nu te astepti sa fii luat de fraier in modul acesta.

Pot folosi acel ordin de plata cu justificarea imprumut ca o dovada sau inceput de dovada pentru a recupera suma?

Multumesc!

da, incercati sa va folositi de actele de la banca si sa faceti o actiune in pretentii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua,as dori sa stiu daca sunt in posesia unei declaratii scrise de mana din care reiese faptul ca am imprumutat o persoana cu o anumita suma de bani in ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sau altceva? konstantynus konstantynus Salutare!Am o suma de bani imprumutata la cineva si vreau sa fac un act notarial sau contract de imprumut pentru a recupera banii,nu stiu cum se numeste actul ... (vezi toată discuția)
Imprumut prin notar,executare silita roxanapamfile roxanapamfile in 2007 am imprumutat bani de la o persoana prin contract notarial,urmand sa l achit intr un an ,in 2008 am terminat de achitat datoria,iar acum ma trezesc ... (vezi toată discuția)