A s vrea sa stiu daca actiunea judecatoreasca pentru anularea unui antecontract de vanzare cumparare poate fi initiata in orasul de resedinta al imputernicitului care a semnat contractul , pentru o locuinta care este situata intr-un alt oras ?
in caz de neprezentare parte invinuita(promitent cumparator) cum se procedeaza?sunt necesare mai multe infatisari?
Instanta competenta este cea de la domiciliul paratului, potrivit art. 5 din Codul de procedura civila.
Nu este necesar ca paratul sa se prezinte in instanta, important este ca acesta sa fie citat in mod legal pentru termenul de judecata.
Nu in acest caz-este vorba despre un imobil, .Si cand se aduce in instanta o problema de proprietate,teren-instanta care judeca este instanta unde este situat terenul, imobilul(inclusiv in uzucapiune, )
As mai avea o intrebare legata de durata unui asemenea proces si costuri.
Precizez ca este vorba de un antecontract de vanz cump la care nu a fost achitat nici un avans sau vreo alta suma de bani, promitentul cumparator nu mai este interesat si a renuntat, acest ante contract nu este inscris in cartea funciara.
Problema este ca persoana respectiva nu mai este de gasit fiind plecat din tara si noi vrem sa reziliem acest document pentru a nu avea probleme cu vanzarea casei.
Va multumesc
Vera
Antecontract
NagyCsZs
Traiesc in strainatate, dar m-am nascut in Romania. Cu surorile mele am mostenit un imobil nediviziat, si avem cote ideale separate pe care am vrut sa vandem ... (vezi toată discuția)