avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintarea unui minor ramas orfan
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintarea unui minor ramas orfan

SORA MEA A AVUT O RELATIE IN TIMPUL CASATORIEI,IAR DIN ACEASTA RELATIE A REZULTAT UN COPIL.COPILUL A LUAT NUMELE DE FATA AL MAMEI,NEFIIND RECUNOSCUT DE TATAL NATURAL.ERA INSARCINATA IN 6 LUNI CIND A AFLAT CA ARE O TUMORA GRAVA DE COL UTERIN,DAR NU A VRUT SA RENUNTE LA COPIL.DIN PACATE,PE 15 MARTIE 2011 EA A DECEDAT.MENTIONEZ CA ATIT ACEST COPIL,CIT SI CEILALTI DOI PE CARE II AVEA CU SOTUL DE DREPT,AU FOST IN TOT ACEST TIMP IN INGRIJIREA EI SI MAI ALES A MAMEI MELE CARE A LOCUIT MEREU CU EA(MAI ALES IN CEI 2 ANI DE BOALA,TRATAMENTE ,INTRE INTERNARI SI TERIBILE SUFERINTE),AJUTATA BINEINTELES FINANCIAR DE NOI TREI SURORILE EI CARE LOCUIM SI MUNCIM IN ITALIA(DOVADA FIIND CHITANTELE DE LA WESTERN UNION SI MONEYGRAM).PROBLEMA ESTE CU FIUL MAI MIC AL SURORII MELE,DE CARE TATAL NATURAL NU A VRUT SA SE INTERESEZE PINA ACUM.ACEST "BARBAT"SI A ADUS AMINTE ABIA DUPA MOARTEA SURORII MELE CA ARE UN FIU,SI LA 6 ZILE DE LA DECES A MERS LA STAREA CIVILA,SI FARA A AVEA NICI O LEGATURA CU FAMILIA (SI FARA O HOTARIRE JUDECATOREASCA)A OBTINUT O COPIE DUPA CERTIFICATUL DE DECES,SI UN NOU CERTIFICAT DE NASTERE PENTRU COPILASUL ASTA,DAR CU NUMELE SAU DE FAMILIE.ESTE LEGAL?MENTIONEZ DE ASEMENEA CA SORA MEA NU A LASAT ALTA MOSTENIRE DECIT CEI TREI COPILASI AI SAI,CARE AU CRESCUT IMPREUNA PINA ACUM SI SINGURUL NOSTRU INTERES ESTE SA RAMINA ASA,IN INGRIJIREA MAMEI MELE SI A NOASTRA CA SURORI,SI A CUMNATULUI MEU,CARUIA CEL MIC II SPUNE TATA.V AS RUGA DACA PUTETI SA MI RASPUNDETI,PENTRU CA SUNT FOARTE INGRIJORATA DE SOARTA ACESTUI COPILAS,TATAL NATURAL FIIND UN BETIV,SI NICI MACAR CASATORIT.CITE SANSE ARE SA I SE INCREDINTEZE ACEST COPIL?
Cel mai recent răspuns: mihalceavirginia , utilizator 08:55, 4 Mai 2011
Mama dvs. sa se adreseze cu o cerere catre Directia de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului din localitatea dvs. , cerere prin care isi manifesta intentia de a deveni tutorele copilului.
Tatal biologic, care chiar in conditiile in care si-a recunoscut copilul , are sanse minime daca in urma anchetei sociale va reiesi ca nu indeplineste conditiile materiale si garantiile morale necesare cresterii si educarii copilului.
multumesc din inima pentru promptitudine.acest pasdeja a fost facut,si asteptam ancheta sociala.avem deja o avocata care ne reprezintanoi am fi vrut tare mult sa oferim acestor copii(6 ani,5ani si 2 ani)o mica vacanta in italia,dar cu incurcatura asta cu certificatul de nastere al celui mic,a devenit greu de realizat trebuie sa asteptam.multumesc din suflet.
La inceput eram chiar furioasa pe sora mea,nu numai pentru ca nu a vrut sa avorteze,dar si pentru ca nu intelegeam de ce voia sa l lase pe cumnatul meu(care,drept, nu i chiar un ingeras)pentru acest"barbat"care ,eram convinsa,nu era cu nimic mai bun.Apoi mi am zis:"cine sunt eu sa o judec?".Dragostea e oarba.Din pacate de multe ori in viata intelegem prea tirziu greselile facute.Ea dupa ce a nascut a inteles,si a incercat sa rupa aceasta relatie.Iar eu am avut ocazia sa i cer iertare ca am judecat o,i am fost alaturi pina in momentul cind s a stins si i am aprins luminarea la sfirsitul vietii sale.Avea doar 30 de ani,ii implinise pe 11 martie.Moartea ei a schimbat complet si definitiv vietile noastre.Sper doar sa putem creste in liniste aceti trei copilasi,care erau sufletul ei.Va multumesc din suflet pentru atentia acordata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de succesiune sau act de vinzare/cumparare  ouatu constantin ouatu constantin Sintem 5 frati, 4 baieti din prima casatorie legala si o fata din a doua casatorie(concunbinaj).Eu sint mijlociul si locuiesc in italia(mondragone-caserta) iar ... (vezi toată discuția)
Pot sa atac o donatie in instanta? mihaela_672001 mihaela_672001 buna seara,ma intereseaza daca pot sa atac donatia facuta de mama mea surori mele,care acum este decedata .succesorii surori mele,adica cumnatul si copilul ... (vezi toată discuția)
Urgent urgent urgent !!! - se poate efectua vanzare unui imobil de catre un parinte unde exista un copil infiat? flori2 flori2 Buna ziua, Ma adresez tuturor profesionistilor de pe acest site care m-ar putea ajuta respectiv lamuri in urmatoarea problema. La varsta de 13 ani in anul ... (vezi toată discuția)