avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare teren

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema .As vrea sa-mi construiesc o casa pe un teren pe care parintii mei il detin.Cum ar fi mai bine sa procedam: sa faca parintii mei un act de donatie sau prin contract de vinzare- cumparare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 13:59, 6 Mai 2011
Aceasta inseamna ca parintii ramin proprietarii terenului cedat mie iar eu sunt proprietar a constructiei aferente?
da, corect, parintii raman in continuare proprietari ai terenului, iar dvs. sunteti proprietar asupra casei (in baza autorizatiei de construire).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)
Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)