avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere cu parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere cu parinti

Buna ziua
Am urmatoarea situatie in familia mea: tatal meu a mostenit o casa de la mama lui in 1990, casa din care a vindut 1/2 cota parte mamei mele( mentionez ca parinti mei nu au fost casatoriti) in anul 1992 . in anul 2003 an incheiat cu parinti mei un contract de intretinere cu uzufructul viager de partea lor, iar in 2005 tatal meu a decedat ramanind in viata si in casa mama mea. in anul 2009 an inceput ca construiesc o casa pe aceasta proprietate cu acordul inscris al mamei. Mama mea are virsta de 81 de ani si suntem amenintati de catre dinsa cit si de catre persoane care le invita acasa in momentele cind eu sunt la munca sau fiul meu este la scola ca doreste sa intrerupa contract incheiat cu mine pentru cele mai stupide lucruri. Intrebarea mea mea este : casa care este construita de mine ( am toate documentele si facturile de la achizitie ) pot sa o pierd, daca pot sa interzic acelor persoane sa o viziteze pentru este mereu nemultumita si se comporta foarte urit cu noi in special cu fiul meu si dac pot sa o interzes intr-o clinica sau spital unde ar putea sa i se asigure un tratament sa zicem de linistire.
as dori sa stiu, pentru ca situatia este foarte tensionata certuri in fiecare zi nopti nedormite ce sfat ai putea sa imi dati pentru a avea luniste pentru fiul meu care are 18 ani.
va multumesc

UZUFRUCTUL e doar un drept de folosinta pe care daca nu i-L INCALCATI nu are temei de reziliere. se mai pune problema [pretului vanzarii daca a existat , daca este real si daca a fost platit. referitor la starea mentala a batranei, daca dansa refuza consult medical nu aveti ce face atata vreme cat nu reprezinta un pericol pt integritatea fizica a sa ori a altor pers.
nu o puteti interna fara acceptul dansei. iar evacuarea ei inseamna incalcarea drepturilor din contract. nu ii puteti interzice sa aiba relatii sociale cu alte persoane. in curtea ei cf contractului primeste pe cine doreste, jumatatea tatalui va apartine exclusiv. casa construita cu acord nu va poate fi luata. daca se ajunge in instanta de preferat angajati un avocat
Ati construit in 2009 iar actul de intretinere cu drept de uzufruct viager a fost incheiat in 2003?Dreptul de uzufruct viager se refera la dreptul de a folosi si culege fructele unui imobil (teren si cladire, depinde ce scrie in act).Pentru casa construita pe terenul altuia ,in temeiul unei conventii incheiate cu prorietarul terenului , aveti un drept de creanta....
multumesc pentru raspuns
in delaratie care mama a semnat-o in fata unui notar scrie asa
"subsemnata MF, domiciliata... str... nr. sub sanctiunea prevazuta de art. 292 Cod penal- cu privire la declaratii nesincere date in fata autoritatilor de stat declar urmatoarele:
in calitate de uzufructuara asupra casei si suprafetei de 410 mp teren situat in o .... ce se identificat cu nr. top....... inscris in CF nr.... SUNT DE ACORD CA NUMITA D.I. domiciliata in o...(acelasi domiciliu este ). , sa construiasca si sa extinda o casa pe terenul descris mai sus.
mentionez ca sunt de acord ca toata documentatia necesara in vederea obtinerii autorizatiilor de constructie sa fie intocmita pe numele DI
declar de asemenea ca dreptul de uzufruct al subsemnatei se mentine in continuare
redactat....
contractul de intretinere este semnat in 2003 iar declaratia de constructie este din 2009
casa inca este inregistrata in documentele de la primarie , adica pentru a plati impozit pentru ca inca nu este gata
aceasta casa si respectiv jumatatea care imi revine de la tatal meu as dori sa fie inregistrata pe numele fiului meu care este major
daca se poate trece pe numele fiului meu aceste bunuri cum se vor indentifica in acte
multumesc pentru raspuns
deci partea de 1/2 cota care a fost detinuta in viata de catre tatal meu ,in reviene mie adica jumatate din casa si jumatate din teren
daca am acest drept sunt obligata sa primesc orice vizitator ?
iar daca am jumatata din casa care a fost inaninte de a construi casa noua, am drept sa locuiesc acolo?
Ati dezbatut succesiunea dupa tatal dvs.?Sunteti singura mostenitoare?Daca dvs. aveti acte ca si mostenitor,puteti clarifica si situatia actelor pe numele fiului.Terenul de 410 m.p. este tot terenul din curte?Ati zis ca a vandut 1/2 din casa ,dar cu terenul cum a fost?

Alte discuții în legătură

Cumparare teren pe numele mamei sori67 sori67 Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in ... (vezi toată discuția)
Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct ... Ani4545 Ani4545 Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu parintii ContSters205215 ContSters205215 Buna ziua As dori o lamurire pentru urmatoarea situatie: casa care am inceput sa o construiesc in anul 2008 este gata si am ajuns sa finalizez actele pentru ... (vezi toată discuția)