avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

titlu executoriu

Buna Ziua
Am si eu o intrebare..........Un contract de intermediere incheiat intre o persoana fizica si una juridica poate fi titlu executoriu? si daca da in ce conditii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 13:45, 30 Iunie 2008
Contractul de intermediere nu are valoarea de titlu executoriu.
In caz de nerespectare a obligatiilor contractuale din partea uneia din parti, puteti cere executarea silita doar in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva ori care a devenit irevocabila.
Nu, in prezent doar contractele bancare si de leasing sunt titluri executorii; in caz de nerespectare a debitorului obligatiei de plata a ratei bancare sau a celei de leasing, se va investi acel contract in instanta si se va solicita executarea silita.
Celelalte tipuri de contracte vor trebui analizate de instanta de judecata si, in functie de probatoriul administrat in cursul procesului, se va obtine o hotarare judecatoreasca care va obliga pe debitor sa isi indeplineasca obligatiile asumate prin acel contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita barcan radu daniela barcan radu daniela buna ziua,as dori sa-mi spuneti daca executarea silita e o consecinta a unui proces,e o hatarare a unei instante de judecata? se poate executa silit o persoana ... (vezi toată discuția)
Masina in leasing confiscata fara nicio formalitate - e legal? Radulescu Violeta Radulescu Violeta Prietena mea are un autoturism in leasing. Ultima rata trebuia achitata in ianuarie dar a obtinut telefonic posibilitatea sa plateasca aceasta ultima rata pana ... (vezi toată discuția)
Titlu executor magyari magyari De ceva timp am o dilema :) As vrea sa vad ce parere aveti si voi.... E vorba de un contract comercial. In mod normal, daca unul dintra parti nu isi ... (vezi toată discuția)