avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Girant al unui imprumut C.A.R.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Girant al unui imprumut C.A.R.

Buna ziua, in speranta ca voi gasi ajutor din partea colegilor am apelat la acest forum.
Am o prietena care a girat un amic in urma cu 3 ani, anul trecut amicul ei nu a mai platit rata la c.a.r si a fost nevoita ea sa plateasca 4.500 lei. de un an de zile amicul ei nu vrea sa-i inapoieze banii , cum poate ea sa-i recupereze pe cale legala?
MULTUMESC COLEGILOR ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: av.ciobanunicoleta , utilizator 14:26, 5 Mai 2011
av.ciobanunicoleta a scris:

va multumesc.
taxa de timbru se plateste un anume procent din debit?

Am observat la inceput ca va semnati in avatar ca avocat, dar incep sa ma indoiesc.
Altfel, ar fi trebuit sa stiti de existenta legii 146/2007 referitoare la taxa de timbru si cum se aplica.

Art. 2. - (1) Acţiunile şi cererile evaluabile în bani, introduse la instanţele judecătoreşti, se taxează astfel:
a) până la valoarea de 50 lei - 6 lei;
b) între 51 lei şi 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depăşeşte 50 lei;
c) între 501 lei şi 5.000 lei - 51 lei + 8% pentru ce depăşeşte 500 lei;
d) între 5.001 lei şi 25.000 lei - 411 lei + 6% pentru ce depăşeşte 5.000 lei;
e) între 25.001 lei şi 50.000 lei - 1.611 lei + 4% pentru ce depăşeşte 25.000 lei;
f) între 50.001 lei şi 250.000 lei - 2.611 lei + 2% pentru ce depăşeşte 50.000 lei;
g) peste 250.000 lei - 6.611 lei + 1% pentru ce depăşeşte 250.000 lei.

In rest, este simpla aritmetica.
Nu va indoiti, chiar sunt. A fost o scapare pe care nu mi-o iert. Stiu de existenta lg. 146/2007.
Multumesc pt detaliile dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Cat se platea in anul 2007 taxa judiciara de timbru la 50000 ron? Care era procentu? Mutumesc mult. (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de tibru Corneliur Corneliur Care este formula de calcul pentru taxa judiciara de timbru ? Am de contestat o executare silita interpretata eronat, se timbreaza la valoare ? (vezi toată discuția)
Modul de calcul al taxei judiciare de timbru neacsu_laura neacsu_laura Cum se calculeaza taxa de timbru? La o cerere de restituirea unei sume de bani? Si pentru daune morale se percepe taxa de timbru? Multumesc! (vezi toată discuția)