In urma unui proces de partaj, unchiul meu a obtinut o casa, avand trecuta pe sentinta obligatia de a plati cota parte fostei sotii, precum si faptul ca se decide intabularea case pe numele lui. A despagubit-o pe fosta sotie. Fosta sotie s-a recasatorit intre timp si poarta alt nume.
Cei de la cartea funciara sustin ca nu pot intabula casa pe numele unchiului, deoarece vor dovada faptului ca fosta sotie este aceeasi persoana, adica persoana este aceeasi, purtand vechiul nume sau noul nume. Asta chiar daca in decizia data de judecator se specifica faptul ca fosta sotie este S.C, fosta M.C.
Este corect? Si unchiul meu nu poate intabul casa deoarece se loveste de cerintele celor de la CF si de refuzul fostei sotii de a-i pune la dispozitie o copie dupa certificatul de casatorie.
Probabil ca in actul doveditor al platii sultei fosta sotie figuraza cu noul nume si de accea cei de la CF cer aceassta dovada. daca e asa, va trebui sa se prezinte un certificat de casatorie.
Multumesc.
Dar in cazul in care fosta sotie refuza sa ii puna la dispozitie o copie dupa certificatul de casatorie, cum poate intra in posesia respectivului document? Fosta sotia cel mai probabil s-a recasatorit in strainatate.
Ce drepturi am?
vasile s
La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am?
vasile s
Buna ziua!Am 61 de ani .M-am casatorit in anul 1974 si am convietuit cu fosta sotie pana in anul 2000(28 de ani).In anul 2000 am plecat de acasa din cauza ca ... (vezi toată discuția)