avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

eu ma gindeam ,daca se aliaza cei 2 frati defavorizati si deschid o actiune in instanta, impotriva celui de-al treilea(deja proprietar), care sint sansele sa devina totul echitabil? ca frati, eu cred ( in necunostinta legala) ca trebuie sa existe o lege universala de fi tratati toti trei in mod egal!
Fratele care a primit 1 lot prin vinzare-cumparare acum 25 ani este acelasi care ar fi primit acum prin donatie facuta de tatal lui un al doilea lot.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Daniela Elisabeta, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 14:31, 2 Mai 2011
Este clar ca lotul vandut nu intra in discutie fiind instrainat. Ca atare acesta nu se mai gasea in masa mostenirii la decesul socrilor dumneavoastra.
Cu privire la lotul donat, cei 2 frati pot cere anularea donatiei in limita incalcarii rezervei succesorale, iar bunurile considerate ramase in masa mostenirii vor fi impartite intre cei 3 frati.
Pot sa se alieze cei 2 frati, puteti apela la instanta, puteti sta prin tribunale, omul este proprietar pe lotul respectiv, a platit pentru acest lucru. Au mai ramas disponibile dupa decesul proprietarilor celelalte 2 loturi care acum se impart intre 3 frati. Nu exista acea lege universala de care vorbiti.
Si apoi nu sunt tratati toti trei in mod egal? Care sunt bunurile ramase in urma decesului parintilor? 2 loturi de teren. La lotul al 3-lea cine este proprietar, fratele sau parintii decedati? Evident fratele. Deci nu intra in masa succesorala.
Si apoi mai am o intrebare, ca vorbiti fie de donatie fie de act de vanzare-cumparare. Pana la urma ce de-al 3-lea frate a obtinut acel lot prin act de vanzare-cumparare sau prin donatie?
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters202274, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si donatie Daniela Elisabeta Daniela Elisabeta va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns. vin in continuare cu alte detalii care ma vor ajuta sa gasesc solutia cea mai buna. soacra mea a murit acum 13 ... (vezi toată discuția)
As dori si eu un raspuns va rog frumos legat de o mostenire roxana_roxxana roxana_roxxana Am si eu o intrebare si as dori daca se poate un raspuns. Parintii mamei mele au murit, si a ramas in locul unde a locuit bunica mea o matusa, in curte acolo ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala-partaj Pavel simona felicia Pavel simona felicia Buna ziua. In urma decesului tatalui sunt 7 mostenitori. S-a facut masa succesorala ( casa de locuit si terenul aferent+7parcele de teren),si acum urmeaza ... (vezi toată discuția)