avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilant

Economist angajat cu carte de munca ,.membru ceccar ca contabil autorizat, poate semna bilantul unei societati care are cifra de afaceri mai mare de 35000 eur?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:37, 19 Mai 2011
nego_777 a scris:

Foarte multa lume nu cunoaste faptul ca economist = studii superioare de specialitate; eu am auzit de economisti angajati fara studii de specialitate (o sa gasesti unul chiar pe forum, intr-un topic pe o tema asemanatoare).
In cazul de fata, chiar daca are studii superioare, nu poate semna deoarece nu are functia corespunzatoare.

E adevarat, cel ce a pus intrebarea nu a specificat ca ar fi contabil sef sau director economic. Am considerat ca ar fi angajat pe un astfel de post.

Deci, revin: daca un economist este angajat cu contract individual de munca si este conducatorul compartimentului financiar-contabil (chiar daca el este singura persoana din acest compartiment) pe o functie cum ar fi cea de contabil sef sau de director economic poate semna bilantul contabil al unei societati comerciale, indiferent de cifra de afaceri, chiar daca nu este membru CECCAR.
Buna ziua,
Administratorul unei firme poate imputernici pe cineva sa semneze in locul lui bilantul?Mentionez ca firma nu are angajati, iar administratorul nu este in tara. Daca da, imputernicirea trebuie facuta la notariat sau este suficient sa existe un document intre parti?
Administratorul poate delega prin procura o parte sau toate atributiile catre o alta persoana. Printre acestea poate fi si semnarea bilantului contabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pentru ca = sau > 35000 euro Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti un economist sub ce forma de incadrare poate tine contabilitatea unei firme si semna bilantul, cu CA mai mare de 35000 ... (vezi toată discuția)
Semnare bilant bastti bastti buna ziua Sunt angajat pe o firma contabil sef , dar am liceul economic nu studii superioare. Eu intocmesc bilantul , ce se intampla dac il si semnez eu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate firma cu ca < 35 000euro bogdanch bogdanch Din cate am inteles exista o noua lege care permite oricarei persoane cu studii economice sa tina contabilitatea unei societati comerciale al carei cifra de ... (vezi toată discuția)