avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

ptr dl avocat Petre - daca nici unul dintre mostenitori nu a solicitat deschiderea succesiunii in fata instantei de judecata, ce e de facut? Se poate deschide succesiunea acum, dupa 5 ani? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 16:26, 2 Mai 2011
da.. daca s-au facut acte de acceptare tacita a mostenirii..si succesiunea nu a fost declarata vacanta si mostenirea nu a fost culeasa de statul roman
Va rog sa ma lamuriti in ce conditii mostenirea este culeasa de stat. Intreb pentru o cunostinta care are rude foarte indepartate si cu domiciliul necunoscut. Multumesc
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
ContSters200573, utilizator
Daca mostenitorii se inteleg, mergeti la notarul ultimului domiciliu si nu vor fi probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire MCMonica MCMonica Buna ziua. As dori sa stiu in cat timp daca nu se realizeaza o succesiune de la deces bunul trece in proprietatea statului ,daca trece?( asta in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune prescrisa emitoma emitoma Ce se intampla spre exemplu daca sotia supravietuitoare ,ca unic mostenitor de drept ,nu deschide si deci nu accepta succesiunea in termenul de 6 luni ? Cui ii ... (vezi toată discuția)
Intrebare referitoare la succesiune boudica boudica Buna seara, Mama a decedat in urma cu 6 luni. Ea a cumparat locuinta impreuna cu tatal meu vitreg (eu nu sunt adoptata de catre el). As dori sa stiu ce se ... (vezi toată discuția)