avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eroare materiala a instantei de recurs sau....?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eroare materiala a instantei de recurs sau....?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta:
Am avut un proces civil-fond funciar- anulare titlu de proprietate. Instanta de fond mi-a dat castig de cauza urmand ca in recursul declarat de partea adversa sa pierd.Marea mea dilema vine din faptul ca am introdus cerere de revizuire care mi-a fost respinsa ca fiind tardiva,acum vreau sa fac contestatie in anulare.Intrebarea este daca pot sa invoc eroarea materiala a tribunalului care in recurs s-a pronuntat in data de 19.11.2010,a redactat hotararea in 24.12.2010 si mi-a comunicat-o in 31.12.2010. In 19.01.2011 am introdus cererea de revizuire care mi-a fost respinsa ca tardiva,ori cum puteam sa imi motivez aceasta cerere si sa o introduc in termen daca insasi instanta a depasit termenele,hotararea aceasteia nefiind redactata astfel incat sa pot sa intru in posesia ei si nu ies din termenul de 30 de zile de la pronuntare asa cum cere legea. Acum nu prea stiu incotro sa o iau deoarece bani pentru avocat....nu am si sper sa ma ajutati cu cateva sfaturi,orice ajutor cat de mic,orice idee ar fi de apreciat.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: simo79 , utilizator 19:14, 2 Mai 2011
La solutionarea recursului ati fost legal citat? ,,daca nu ati fi putut face contestatie in anulare.
Privind revizuirea nu stiu ce motiv ati invocat, ca unele motive au termene de
30 luna de la pronuntare, iar altele sunt mai relaxate.
Privind eroarea materiala, nu inteleg la ce va referiti; Daca va referiti la vreo greseala materiala strecurata in dispozitivul Deciziei Tribunalului, puteti formula o cerere pe dispozitiile art.281 si urm. Cod proc.civ.:)
ma refer la faptul ca nu a redactat in termenul de 30 de zile acea hotarare astfel incat sa o fi putut ataca in termen legal de 30 de zile de la pronuntare,sau aceasta nu este eroare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iccj-revizuire - eroare incadrare juridica a presedintelui ro-dica ro-dica La revizuirea unei hotarari recurs (respins, nefondat, fara a evoca fondul) potrivnica cu alta Apel, acceptata de parti, cererea a fost respinsa ca tardiv ... (vezi toată discuția)
Care este calea de atac împotriva unei hotãrâri pronunþate într-un litigiu de muncã? rosiorilor rosiorilor Intr-un litigiu de munca privind contestatie la o decizie de concediere care a fost intridusa la tribunal, hotarirea tribunalului este supusa apelului sau ... (vezi toată discuția)
Pot sa inaintez o cerere de revizuire inaltei curti de casatie si justitie? mihami mihami Intr-un dosar la contencios am castigat la Tribunal, insa la Curtea de Apel am pierdut, pe \"motiv\" ca am solicitat anularea unei decizii tardiv, pe ... (vezi toată discuția)