avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ICCJ-revizuire - eroare incadrare juridica a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ICCJ-revizuire - eroare incadrare juridica a Presedintelui

La revizuirea unei hotarari recurs (respins, nefondat, fara a evoca fondul) potrivnica cu alta Apel, acceptata de parti, cererea a fost respinsa ca tardiv introdusa, raportand depunerea cererii la Pronuntarea deciziei recurs de "respins, nefondat" si nu la comunicare hotarare.
Respins cu art. 322 si 324 cpcv punct.7 alin.2 si nu acceptata cu alin.1.
Cum prin respingere recurs nu s-a intrat pe fond deci nu s-a judecat nimic, la Pronuntare, nu se stia ca la redactare instanta va face o eroare la redactarea deciziei (omis jumatate text hotar nou) - hotar granituire, ce ve genera situatia de hotarare potrivnica. Raportarea teremen se face corect la comunicare - fata de care m-am incadrat in termen.
Cum se mai poate ataca? Contestatia in anulare s-a respins deasemenea ca nefondat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florentina Pomponiu , Avocat 23:14, 20 Ianuarie 2018
Nu mai poate fi atacata pentru ca revizuirea a fost indreptata impotriva unei decizii defintive si revocabile data in calea de atac a recursului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen revizuire ContSters83715 ContSters83715 in cate zile se poate inregistra la litigii de munca ( curtea de apel) revizuirea ( cale extraordinara de atac) conform cpc? (vezi toată discuția)
Revizuire decizie tribunal obiect fond funciar Adriana B Adriana B Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire donigao donigao Buna ziua, Am pierdut un proces pe fond, drept pentru care am declarat recurs care si acesta a fost respins. Decizia instantei de recurs a fost un\" ... (vezi toată discuția)