avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Buna ziua!
Incercand sa interpretez un text legal, m-am izbit de o mare problema. Concret, incercand sa definesc, in cazul unui cadru militar sintagma "atributii specifice functiei pe care este incadrat", am consatat cu stupoare, ca nu pot gasi un text legal care sa defineasca notiunea de functie. In aceata situatie, va rog sa ma ajutati in dezlegarea acestui "mister"(pentru mine, sigur asa este!). Va multumensc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:49, 2 Mai 2011
Definitie din nomenclatorul COR: Functia este activitatea desfasurata de o persoana intr-o ierarhie functionala de conducere sau executie. In clasificarea COR, functiile sunt cuprinse in grupele majore de la 1 la 5.
Potrivit DEX-ului, functia are mai multe definitii :
1. Activitate administrativă pe care o prestează cineva în mod regulat şi organizat într-o instituţie, în schimbul unui salariu
2. Grad pe care îl deţine cineva într-o ierarhie administrativă.
Nu inteleg de ce nu si motivati stergerea unui mesaj, mai ales cand cel pe care il postati in loc este o "adaptare" a celui pe care tocmai l-ati sters in calitate de moderator.

Locul cel mai potrivit in care ar fi trebuit sa se faca definirea generala a functiei, ar fi fost Codul muncii.
Cum nu am cunostinta, ca si dvs., de vreun text legal care sa constituie definirea notiunii de functie, pana se va ivi una poate este util sa se porneasca de la definitiile din dictionare, potrivit carora, functia este activitatea pe care o presteaza cineva in mod regulat si organizat intr-o institutie, in schimbul unui salariu.
Astfel, vazand aceasta definitie, in fiecare institutie se realizeaza ceea ce se numeste fisa postului (functiei), care in domeniul militar poate avea o alta denumire, si in care sunt inscrise atributiile si raspunderile persoanei incadrate, pentru indeplinirea carora acesta primeste salariul convenit.
Potrivit dictionarelor, notiunea de functie este sinonima cu serviciu, slujba, post.

M-as bucura daca sugestia mea va constitui un punct de plecare in dezbaterea subiectului interesant propus de dvs.
Arel a scris:

Nu inteleg de ce nu si motivati stergerea unui mesaj, mai ales cand cel pe care il postati in loc este o "adaptare" a celui pe care tocmai l-ati sters in calitate de moderator.

.......


:offtopic:
Cred ca sunteti intr-o confuzie totala ... nu am sters niciun mesaj in acest topic ...
Pentru freeelis
Totusi, lasand la o parte disputa privind ipotetica stergere, as fi bucuros daca ne-ati expune opinia dumneavoastra in legatura cu cel "nesters"(mesajul n.n.). Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
spown1972, utilizator

Alte discuții în legătură

Persoana juridica cas cas care este diferenta dintre persoana juridica de drept public si persoana juridica de utilitate publica? (vezi toată discuția)
Care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? meerceea meerceea Am o simpla intrebare...care este forma corecta in cartea de munca? jurist sau consilier juridic? exista vreo lege in care se stipuleaza?ms (vezi toată discuția)
Functie in cim care nu exista in cor - "consilier"?! serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am mai postat pe aceasta problema, dar cu accent pe alte aspecte ale problemei. Am in CIM trecuta la clauza E) Functia/meseria .......... conform ... (vezi toată discuția)