avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functie in CIM care nu exista in COR - "consilier"?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functie in CIM care nu exista in COR - "consilier"?!

Am mai postat pe aceasta problema, dar cu accent pe alte aspecte ale problemei.

Am in CIM trecuta la clauza E) Functia/meseria .......... conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania de - "consilier" care nu exista in COR, care este luata din legea salarizarii bugetarilor.

Acest CIM este depus si la ITM si ma mir cum de este acceptat in aceasta forma.

Cum pot formula pe instanta actiunea de recunoastere a functiei COR daca angajatorul refuza (dupa depunerea unei cereri scrise prealabile) sa recunoasca retroactiv eroarea din CIM si/sau functia conform COR specifica activitatii mele?
Sau cum as putea proceda altfel si daca am sanse sa obtin aceasta recunoastere?

As putea face o actiune in rectificare (in cazul asta ma gandesc ca risc sa pierd daca nu angajatirul nu va recunoaste ca ar fi vorba despre o greseala materiala iar eu nu as putea dovedi)?

Sau as putea face o actiune in realizare cu obligarea in subsidiar a rectificarii prin incheierea unui act aditional?
In cazul asta interesul promovarii actiunii ar fi actual sau ar trebui sa astept aceasta recunostere retroactiva a faptului desfasurarii activitatii in functia reala detinuta tocmai la participarea unor concurs la care s-ar cere dovada vechimii dobandite in specialitatea functiei respective?

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 August 2009
serviciuapasarichioi, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirela_74 , utilizator 17:51, 10 Februarie 2011
In opinia mea, daca angajatorul refuza, nu aveti decit sa va adresati instantei in conformitate cu art. 283 din Codul muncii pentru a vi se recunoaste drepturile in cauza
CIM este un contract standard si functia se asimileaza.
puteti vorbi cu angajatorul si indrepta eroarea daca va deranjeaza
carmenmur a scris:

CIM este un contract standard si functia se asimileaza.
puteti vorbi cu angajatorul si indrepta eroarea daca va deranjeaza

Si eu sunt de acord cu Carmen. Puteti discuta cu angajartorul si incheia un act aditional la CIM pentru rectificarea greselii.
In cazul in care angajatorul refuza atunci va puteti adresa instantei de judecata!
:)
~ Conținut șters la cerere ~
Cred ca discutia trebuie sa plece de la urmatoarea intrebare: este COR o lista completa, imuabila, a ocupatiilor [posibile in Romania ? Raspunsul imediat este: deloc. Cine citeste COR sa vada ce fel de ocupatii sunt cuprinse, poate sa vada ca exista ocupatii extrem de rare si ca lipsesc ocupatii din ce in ce mai raspandite ( ex cele legate de proiectarea software). Procedura curenta de actualizare a COR este atat de greoiae incat putini sunt angajatorii care isi asuma introducerea unei noi ocupatii, si prefera sa insrie in CIM ceva ce suna apropiat. Situatia este cunoscuta inclusiv la nivelul ITM, care ar trebui sa identifice ocupatii neinscrise in COR, utilizate de angajatori, si sa preia demersurile de introducere a lor in COR.

Alte discuții în legătură

Autoritate/putere de lucru judecat actiune in constatare/realizare, da au ba? serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi Am si eu o intrebare legat de actiunea in constatare intr-o problema de dreptul muncii. Daca introduc o actiune in realizare si daca ar fi sa pierd, pot sa ... (vezi toată discuția)
Lncadrare gresita a postului ianstef ianstef Buna ziua am si eu cateva intrebari referitor la incadrarea postului conform clasificarii ocupatiilor in Romania. Este angajatorul obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)
Cum incadrez cor un muncitor responsabil de "programul de apa" intr-o comuna? nadia_odagiu nadia_odagiu sus numitul muncitor este "responsabil de apa" (program pompe de apa), studii generale, nu stiu ce cod cor i s-ar potrivi. ajutor va rog (vezi toată discuția)