avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lncadrare gresita a postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lncadrare gresita a postului

Buna ziua
am si eu cateva intrebari referitor la incadrarea postului conform clasificarii ocupatiilor in Romania. Este angajatorul obligat sa completeze in contractul de munca functia sau meseria angajatului incat aceasta sa corespunda cu activitatea efectuata in realitate si cu fisa postului? Deasemenea, este obligat sa treaca in contract si partea de salariu care se acorda in urma evaluarii rezultatelor activitatii, sau numai parte fixa a salariului? Intreb aceste lucruri deoarece intre mine si firma la care sunt angajat au aparut probleme legate de evaluarea rezultatelor si valoarea partii variabile a salariului intrucat eu prestez o anume activitate dar in realitate sunt remunerat dupa criterii care nu au nici-o legatura cu activitatea prestata. Daca da, cum se poate rezolva?
Cel mai recent răspuns: ianstef , utilizator 12:01, 8 Iunie 2015
Potrivit art.15 din Legea nr.76/2002, utilizarea Clasificării ocupaţiilor din România este obligatorie la completarea documentelor oficiale.

Conform art.17 alin.3 C.mun. coroborat cu art.17 alin.2 lit.d C.mun.., functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.

De asemenea, in urma negocierilor individuale, c.i.m. trebuie sa mai contina salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul.
Va multumesc pentru raspuns, insa intrebarea mea se refera la cu totul altceva. Ma refeream la faptul ca in CIM, conf COR, apare o functie, criteriile de evaluare si implicit salariul sunt conform functiei inscrise in CIM, dar in fisa postului si in realitate functia si atributiile sunt total diferite. Concret, in CIM sunt anagajat ca reprezentant tehnic(cod vechi 341501, nou 332201), functie care apartine grupului de agenti de vanzari, iar in fisa postului si in realitate sunt inginer de service, activitate care nu are nici-o legatura cu vanzarile ci se refera la reparatii, instalare, programare echipamente industriale etc, criteriile de evaluare si implicit partea variabila a salariului, care nu e trecuta in CIM, sunt in functie de volumul de vanzari realizat de catre agentii de vanzari, ceea ce mie imi produce un prejudiciu prin diminuarea salariului atunci cand volumul de vanzari este scazut, indiferent daca eu imi fac treaba sau nu . Este legal si corect ceea ce se intampla? daca nu, cum se poate rezolva?
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2015
ianstef, utilizator
Puteti sesiza angajatorul in legatura cu aceste aspecte , iar in cazul in care nu va pune in concordanta acele aspecte puteti depune si o sesizare la ITM.

Legalitatea/nelegalitatea unui act juridic o constata numai instanta de judecata.
Va multumesc pt raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere disciplinara Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 daca am contestat deja decizia de suspendare a c.i.m.(in termenul legal de 30 zile) si ulterior mi a venit acasa decizia de concediere disciplinara(care a luat ... (vezi toată discuția)
Riscurile specifice postului lavinia_buciumas lavinia_buciumas buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca e obligatoriu sa fie trecute in cim RISCURILE SPECIFICE POSTULUI ?sau sa se incheie un act aditional la ... (vezi toată discuția)
Noul cod al muncii carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Stie cineva care este articolul care face referire la evaluarea profesionala, criterii de evaluare ? Nu mai stiu ce nr. are - mi-aduc insa aminte ca scria \" ... (vezi toată discuția)