avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-imobile ipotecate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-imobile ipotecate

Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca.
Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor judecaroresc pt. executare silita.Acesta a propus sa mergem pe imobiliare,deoarece suma este mare.Celelalte doua alternative nu erau viabile:
1 Debitorul nu tine banii in conturi-lucreaza cash(exclus poprire conturi)
2 Marfa nu este a debitorului ,in sensul ca nu e achitata si nu putem sa-i punem poprire-aici nu sunt lamurit.
De atunci a trecut mai bine de o luna.A obtinut incuviintare i-a dat somatie,nu a platit.Executorul s-a dus sa discute cu debitorul iar acesta f. linistit i-a sugerat sa-i puna poprire pe conturi.
M-am interesat la ANCPI si are ipotecate toate imobilele.
De aici si linistea debitorului desi are zeci de dosare -la banci plateste,masinile sunt luate pe leasing,lucreaza cash,imobilele sunt ipotecate.
Intrebarea e ce as putea totusi sa fac pt. a-mi recupera creantele??
Crede-ti ca este mai bine sa cer insolventa?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:32, 2 Mai 2011
Poprirea se poate infiinta nu numai asupra conturilor bancare , ci si asupra sumelor care sunt datorate debitorului dvs de catre alte firme, acestea urmand sa dobandeasca calitatea de tert poprit.
Incercati sa identificati astfel de firme si solicitati executorului judecatoresc infiintarea popririi asupra sumelor datorate de acestea.
In cazul in care detineti o creanta mai mare de 45.000 lei, puteti solicita deschiderea procedurii insolventei, dar aceasta procedura este mai greoaie si de durata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-imobile ipotecate misu76 misu76 Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca. Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor ... (vezi toată discuția)
Societatea nu mai poate plati salariile - sa cerem insolventa? av_emy av_emy Buna seara! Apelez la amabilitatea dvs de a ma sfatui intr-o problema: -o societate, datorita crizei financiare, a ramas fara comenzi si nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare - creditorul nu are din ce isi recupera imprumutul gheorghelupu gheorghelupu Actuala mea concubina a facut un imprumut de nevoi personale in urma cu ceva ani,ramanand fara serviciu a intrat in imposiblitatea de asi onora datoriile catre ... (vezi toată discuția)