avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-imobile ipotecate
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-imobile ipotecate

Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca.
Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor judecaroresc pt. executare silita.Acesta a propus sa mergem pe imobiliare,deoarece suma este mare.Celelalte doua alternative nu erau viabile:
1 Debitorul nu tine banii in conturi-lucreaza cash(exclus poprire conturi)
2 Marfa nu este a debitorului ,in sensul ca nu e achitata si nu putem sa-i punem poprire-aici nu sunt lamurit.
De atunci a trecut mai bine de o luna.A obtinut incuviintare i-a dat somatie,nu a platit.Executorul s-a dus sa discute cu debitorul iar acesta f. linistit i-a sugerat sa-i puna poprire pe conturi.
M-am interesat la ANCPI si are ipotecate toate imobilele.
De aici si linistea debitorului desi are zeci de dosare -la banci plateste,masinile sunt luate pe leasing,lucreaza cash,imobilele sunt ipotecate.
Intrebarea e ce as putea totusi sa fac pt. a-mi recupera creantele???
.
Cel mai recent răspuns: misu76 , utilizator 21:03, 1 Mai 2011
Dupa cum ne spuneti situatia este destul de complicata.Nu stim care este cuantumul creantei.Daca este destul de substantiala, cu acordul creditorului ipotecar ati putea trece la executarea silita a bunurilor ipotecate. In cayul in care pretul obtinut ar acoperi ipoteca, ce ar ramane in plus din pret dupa repartitie ar putea sa va revina. Eu zic sa va angajati un avocat sa va ajute, singur nu puteti deoarece vprocedura ese destul de complicata si necesita timp si cunostinte in domeniu.
Sunt ipotecate de banca care de altfel nu are nici-un interes sa o execute atat timp cat debitorul plateste ratele.Nici macar nu vrea sa ceara insolventa,(debitorul),deoarece ii convine situatia.Ma gandesc sa o cer eu (suma este de peste 45000 lei),cu toate ca e o procedura de durata.
Sunt ipotecate de banca care de altfel nu are nici-un interes sa o execute atat timp cat debitorul plateste ratele.Nici macar nu vrea sa ceara insolventa,(debitorul),deoarece ii convine situatia.Ma gandesc sa o cer eu (suma este de peste 45000 lei),cu toate ca e o procedura de durata.

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-imobile ipotecate misu76 misu76 Am o suma destul de mare de recuperat de la o firma care refuza sa mai plateasca. Dupa investirea cu formula executorie a B.O. am mers la un executor ... (vezi toată discuția)
Societatea nu mai poate plati salariile - sa cerem insolventa? av_emy av_emy Buna seara! Apelez la amabilitatea dvs de a ma sfatui intr-o problema: -o societate, datorita crizei financiare, a ramas fara comenzi si nu mai poate ... (vezi toată discuția)
Executarea si lipsa de "disponibil" ENGFULL ENGFULL biletul la ordin investit este pus in executare s-au trimis adrese la banci , la finante nimic are 2 conturi la 2 banci , s-a infiintat poprire pe cont dar ... (vezi toată discuția)