procesul de partaj dintre parintii mei dureaza de mai mult de 2 ani. este un proces...mizerabil, tatal meu apeland la cele mai josnice metode de a stoarce bani de la mama mea si de a intra in posesia casei bunicilor mei (parintii mamei). In tot acest proces, mentioneaza ca "tot ceea ce face este pentru binele copiilor". fara a mai lungi povestea si a intra in detalii despre cat de fustranta este aceasta situatie... doresc sa stiu daca ma pot adesa instantei, judecatoarei careia i-a fost alocat acest caz! vreau sa precizez ca tot ceea ce face este in interes propriu, ba mai mult, cu rea intentie! nu plateste pensie alimentara, iar cu noi (cu mine si cu X-(fratele meu) nu a vorbit si nu ne-a vazut de mai bine de 2 ani! doresc sa scriu o scrisoare pe care sa o adresez instantei in care sa explic ca se foloseste de numele meu si al fratelui meu pe nedrept. aceasta situatie se poate verifica deoarece la politia judeteana exista pe rol un dosar de urmarire impotriva tatalui meu pentru neplata pensiei alimentare catre mine si fratele meu. Intrebarea mea este...cum sa procedez ca aceasta scrisoare sa ajunga unde trebuie? si...avand in vedere faradelegile din Romania...va avea vre-un efect aceasta scrisoare?
daca cineva imi poate da o alta idee, un sfat....orice este bine-venit! multumesc mult!X-(X-(X-(X-(#-o#-o#-o#-o#-o#-o#-oX-(X-(X-(X-(X-(X-(X-(
Daca aveti peste 14 ani puteti interveni cu un inscris la presedintele completului pentru minori pentru a va audia, unde aveti posibilitatea sa relatati ce se intampla cu tatal d-voastra biologic..=D>
multumesc mult pentru raspuns! eu am 23 de ani iar fratele meu are aproape 16 ani.
inteleg ca fratele meu se poate adresa completului pentru minori pentru a fi audiat, dar eu nu mai sunt minora, in acest caz cui ar trebui sa ma adresez? in cazul fratelui meu, stiti cumva ce ar trebui sa contina acest inscris?
din pacate, orice ati avea de povestit referitor la comportamentul tatalui fata de dvs si la faptul ca nu plateste pensie, nu are legatura cu procesul de partaj. tot din pacate, nu puteti fi nici martor in acest proces.
mama poate aduce martori ce nu sunt din familie pt a contracara declaratiile tatalui dvs.
pe langa plangerea ce i-ati facut-o, puteti incerca si pe cale civila sa-l executati silit.
toata durerea dvs, o puteti exprima intr-o scrisoare adresata lui
Din pacate pentru dv, nu mai exista alte ,,idei'' decat variantele legale prezentate de doamna gi_jane2.
Daca sunteti nemultumita, studiati prevederile legale referitor la martorii in procesul civil.
In ceea ce priveste pensia de intretinere, daca nu aveti o hotarare pentru stabilirea pensiei de intretinere pt dv. in calitate de major aflat in continuarea studiilor, dv. nu aveti ce recupera. Daca aveti o asemenea hotarare, studiati de asemenea punerea in executare a hotararilor judecatoresti
Partaj, nedreptati
kuky666
Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din ... (vezi toată discuția)