Tatal meu a avut un AVC IN 2000. SUNT IN POSESSIA ACTULUI RMN ORIGINAL CARE STIPULEAZA DISTRUGEREA LOBULUI FRONTAL CEREBRAL IN URMA AVC.
VANZAREA TERENULUI A FOST EFECTUATA IN 2001. AM INCERCAT O MEDIERE PRINTR-UN MEMBRU AL FAMILIEI DAR FRATELE MEU NU VREA SA RENUNTE SAU SA MA AJUTE IN VREUN FEL.
SUNT PROFESOARA DE ENGLEZA DE MESERIE DAR AM FACUT STUDIILE SI PROFESAT IN FRANTA. AICI NU AM NICI O SURSA DE VENIT SI NICI BANI SA MA INTORC IN FRANTA...
CE POT SA FAC SA CONTEST VANZAREA. NU POSED NICI UN BUN IMOBILIAR, STAM LA PARINTI INTR-O CAMERA (EU SI FIUL MEU DE 15 ANI) IN CONDITII DE MIZERIE.
MAMA ARE O DEPRESIE SI NE FACE VIATA UN CALVAR.
COPILUL A DEPUS PLANGERE IMPOTRIVA TATALUI MEU IN 2009 PT CORUPTIE SEXUALA PE MINOR (SIC) DAR DOSARUL NU A AVANSAT DE LOC NICI MACAR PT A FACE O EXPERTIZA PSIHIATRICA TATALUI MEU.
CE POT FACE SA CONTEST VANZAREA TERENULUI CARE NU A FOST INSTRAINAT. NU AM SEMNAT NIMIC RENUNTAND LA PARTEA MEA SI FRATELE MEU ARE DREPTUL SI LA JUMATATE DIN APARTAMENTUL PARINTILOR.
NE PUTETI AJUTA, VA ROG?
DE VREO OPT LUNI NU MAI POT SA SCOT NICI PENSIA ALIMENTARA A COPLILULUI VARSATA PE UN CONT IN FRANTA DESI CARDUL ESTE VALABIL SI BANCHIERUL MA DUCE CU VORBA...
Dvs vreti sa contestati decizia parintilor? Decat sa umblati prin tribunale mai bine va imprumutati de bani sa plecati in Franta, acolo puteti face un viitor copilului dvs. Se poate discuta de partea dvs doar dupa decesul parintilor. Acestia traiesc si pot dispune de bunurile dansilor cum cred de cuviinta, doar este munca dansilor. Cardul bancar este atasat la un cont curent, incercati la o banca in Romania, sa deschideti un cont in aceiasi valuta si sa transferati aici pensia copilului ca sa aveti bani de drum. Copilul nu ar trebui sa mai stea in prezenta celui care a incercat sa profite, cu atat mai mult ca este si bolnav acel om.Va doresc din suflet bafta multa!:)
Fratele meu nu are copii iar decizia unui om fara discernamant, lucruce pote fi atestat cu certificate medicale si martori nu justifica raspunsul d-v.
La sugestia d-v as avea o intrebare "Cine mi-ar imprumuta vreo cateva mii de euro?"
Nu am cum sa plec ca as pleca. M-aU chemat parintii aici pt ca regretau greseala pe care au facut-o. Nu stiam in ce conditie sunt. Ideea era ca fratele meu ar fi spus ca vrea sa-mi dea partea mea. S-ia diferat venirea si am pierdut apartamentul pe care il aveam inchiriat....
Dar nu viata mea personala vroiam s-o expun aici.
In Franta si Italia o asemenea vanzare aste o dezmostenire ascunsa si nu este legala.
Daca parintii mei ar fi vandut terenul la o persoana straina pentru a dispune de banii lor ar fi ok. Dar m-au pus intr-o situatie din care nu am iesire.
Contul meu unde trebuie sa primesc pensia este la o banca franceza. Hotararea de incredintare a minorului este in Franta, Si eu si tatal si copilul detinem cetatenie franceza. Tatal nu are deci nici o obligatie sa plateasca pensia alimentara pe un cont romanesc si asta inseamna alte formalitati... A fost doar o paranteza ce v-am spus despre cont.
Intrebarea este ce trebuie sa fac sa anulez actul de vanzare cumparare fiind in posesia unui document care atesta ca tatal nu stie ce a semnat si avand zeci de martori ca el are numai momente de luciditate si un comportament anormal.
Nu a incercat sa profite de copil a avut doar gesturi anormale de exhibitionism si altele.
De aici tentativa mea de mediere pt .a rezolva situatia si a iesi cu copil cu tot din ea cat mai repede.
Inca o data ma intereseaza cadrul juridic din Romania in cazul in speeta daca puteti sa-mi dati un raspuns profesional si nu unul pe care mi- poate da si "John Doe".
Raspunsul care vi s-a dat e in mare parte ok. Mostenirea nu se deschide decat la momentul decesului parintilor dvs. Abia atunci,la partaj,puteti actiona in instanta unde sa incercati sa spargeti respectivul contract de vanzare-cumparare.
Multumesc mult dar cum pot dovedi post mortem ca o persoana nu este constienta. Expertiza psihiatrica nu este posibila decat acum. De aceea se cere persoanelor de o anumita varsta sa efectueze expertiza inaintea intocmirii actului de vanzare-cumparare, in noua legislatie.
Chiar nu se poate face nimic? Certificatul RMNului ar dovedi ca persoana era afectata psihic si neurologic inaintea vanzarii dar nu ar dovedi ca leziunile si starea de inconstienta a peristat si multi dintre martori ar fi morti...
Si daca faceti acum analizele ce rezolvati? Trebuie dovedit ca avea probleme INAINTE de a instraina bunul respectiv,nu acum. Stiu,e complicat,si totodata o situatie extrem de neplacuta pt. dvs. Intelegeti ca mostenirea se deschide DOAR la moartea respectivului. Tot ce se face inainte de deces,cu privire la o viitoare mostenire,se loveste (conform legii!) de nulitate absoluta.