avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare de teren de catre parintii mei in favoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare de teren de catre parintii mei in favoarea fratelui meu rezident in Italia, cum pot contesta actul de vanzare?

Tatal meu a avut un AVC IN 2000. SUNT IN POSESSIA ACTULUI RMN ORIGINAL CARE STIPULEAZA DISTRUGEREA LOBULUI FRONTAL CEREBRAL IN URMA AVC.
VANZAREA TERENULUI A FOST EFECTUATA IN 2001. AM INCERCAT O MEDIERE PRINTR-UN MEMBRU AL FAMILIEI DAR FRATELE MEU NU VREA SA RENUNTE SAU SA MA AJUTE IN VREUN FEL.
SUNT PROFESOARA DE ENGLEZA DE MESERIE DAR AM FACUT STUDIILE SI PROFESAT IN FRANTA. AICI NU AM NICI O SURSA DE VENIT SI NICI BANI SA MA INTORC IN FRANTA...
CE POT SA FAC SA CONTEST VANZAREA. NU POSED NICI UN BUN IMOBILIAR, STAM LA PARINTI INTR-O CAMERA (EU SI FIUL MEU DE 15 ANI) IN CONDITII DE MIZERIE.
MAMA ARE O DEPRESIE SI NE FACE VIATA UN CALVAR.
COPILUL A DEPUS PLANGERE IMPOTRIVA TATALUI MEU IN 2009 PT CORUPTIE SEXUALA PE MINOR (SIC) DAR DOSARUL NU A AVANSAT DE LOC NICI MACAR PT A FACE O EXPERTIZA PSIHIATRICA TATALUI MEU.
CE POT FACE SA CONTEST VANZAREA TERENULUI CARE NU A FOST INSTRAINAT. NU AM SEMNAT NIMIC RENUNTAND LA PARTEA MEA SI FRATELE MEU ARE DREPTUL SI LA JUMATATE DIN APARTAMENTUL PARINTILOR.
NE PUTETI AJUTA, VA ROG?
DE VREO OPT LUNI NU MAI POT SA SCOT NICI PENSIA ALIMENTARA A COPLILULUI VARSATA PE UN CONT IN FRANTA DESI CARDUL ESTE VALABIL SI BANCHIERUL MA DUCE CU VORBA...
Cel mai recent răspuns: chckcarmen , utilizator 14:16, 16 Decembrie 2012
Italia-Franta 1-0 :D

Nu se intelege exact de act s-a facut?Parintii dv i-au vandut terenul fratelui dv, rezident in Italia? Cum l-au vandut, fictiv, declarand o suma minima pentru ca de fapt ideea era sa-si faca el acolo casa?
Atunci puteti ataca acel act.
Sau l-au vandut pe bune? Inseamna ca parintii au acum bani si va pot ajuta cu intoarcerea in Franta.
Sau puteti sa le cereti parintilor sa va vanda dv apartamentul, de pe acum, drept compensatie. In felul asta scapati si de bataile de cap privind mostenirea, mai tarziu, nemairamanand nimic de impartit cu fratele.

Invocarea incapacitatii mintale nu cred ca va ajuta mult (oricum, la vanzare a participat si mama dv, care inteleg ca nu are asemenea probleme)

De fapt, ce va doriti dv? Parte din bani de la vanzarea terenului? Partea de teren care vi s-ar fi cuvenit? Nu uitati ca ei inca nu au murit si pot dispune cum vor de bunurile lor, asa cum si dv, daca ati avea acum un ceas de aur si v-ar trebui bani de avion, l-ati putea vinde fara ca sa-i dati socoteala copilului.
Tata a decedat, s-a deschis succesiunea si terenul nu figureaza. E corect? De altfel nici contul curent al tatalui meu decedat nu figureaza in cuccesiune....
NU am ce sa vand ca sa plec. Poate partea mea din apartament dupa ce se va stabilisuccesiunea.

Actul de vanzare cumparare a fost fictiv. Fratele.
Mama s-a adresat de curand serviciilor sociale pretinzand ca nu are cu ce sa se intretina sustinuta de fratele meu proprietar al unui teren de circa 250 000 de euro, care se afla aici...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de donatie sau contract de vanzare -cumparare? MarianNC MarianNC Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca am inteles corect. Se da urmatorul scenariu: Sunt 4 apartamente la o familie cu 3 copii dintre care 2 (din partea mamei) ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am urmatoarea situatie legata de o succesiune si ... ionuthau ionuthau buna seara! am uirmatoarea situatie legata de o succesiune si va rog sa ma ajutati cu un raspuns:in anul 2018 s-a facut o intelegere familiala de comun acord ... (vezi toată discuția)
Succesiune, eventual proces.as avea nevoie de ajutor într-o situație mai complicata. in ... Carmen7803 Carmen7803 As avea nevoie de ajutor într-o situație mai complicata. In 2015 mama suferă un avc in urma căruia rămâne cu afazie mixta (fara posibilitatea de a scrie, ... (vezi toată discuția)