avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitare fonduri europene
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitare fonduri europene

Seful meu a primit 30000euro dintr-un proiect fonduri europene,proiect in domeniul agricol,cuumparare ternuri.Eu stiu ca aceasta suma se impoziteaza,deoarece se inregistreaza pe venituri dar seful spune ca nu .Imi puteti spune va rog legea cu care sa-i argumentez ca este corect ceea ce spun?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 13:53, 16 Mai 2011
Fondurile europene nu se impoziteaza. Se impoziteaza de exemplu profitul unei firme care activeaza in domeniul agricol si acceseaza fonduri europene pentru dezvoltare, extindere, tehnologizare.
Multumesc pt raspuns!Concret proiectu s-a facut pentru tinerii agricultori,mai exact s-au obtinut o suma de bai ,in doua transe pentru cumpararea de terenuri agricole.In acest caz aceste transe cand le trec pe venit,in momentul in care s-au incasat banii ,terenurile neamortizandu-se pentru a trece proportional cu amortizarea?!:sorry:
Se pot amortiza cheltuielile cu amenajarile de terenuri, daca e cazul la dumneavoastra.
Pai sunt terenuri pentru culturi agricole,deci nu se fac investitii,in acest caz suma primita se trece integral pe venituri?
Da. Nu e cazul sa aveti amortizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura 112 -note contabile nicolpa nicolpa Va rogggggg sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:((Cum inregistrez un proiect cu fonduri neramburasile,masura 112 , achizitie de terenuri.Deja au intrat ... (vezi toată discuția)
Venit scutit la plata impozitului pe venit savuadrian63 savuadrian63 - pfa-urile cu obiectul principal de activitate : cultura cerealelor-arenda (cod caen 0111) sunt scutite de la plata impozitului pe venit ? - daca da/nu ... (vezi toată discuția)
Amortizarea amenajarilor de terenuri Emilia Tofan Emilia Tofan Buna ziua, Cazul meu este urmatorul: In anul 2008 se achizitioneaza prin contract vanzare - cumparare un teren. In acest contract se mentioneaza ca valoarea ... (vezi toată discuția)