avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintegrare in munca

Instanta obliga angajatorul sa incheie un nou contract de munca de jumatate de norma.Primul a luat sfarsit prin demisie pentru nereguli contractuale grave.Angajatorul solicita toate documentele(diplome,atestate etc.) din nou.In plus cere aviz pentru aceasta reangajare unei terte,respectiv Directiei de Sanatate publica.( Este vorba de reangajare cadru medical superior).Este normal sa ceara acest aviz?
daca este normal in ce temei?
Daca instanta a decis reintegrarea in munca, atunci angajatorul este obligat sa se conformeze acestei obligatii stabilite de catre instanta de judecata.
Nu cred ca este nevoie de acest aviz la reintegrarea in munca.
La reintegrare nu mai sunt necesare toate actele necesare unei angajari, intrucat angajtorul detine dosarul de personal al persoanei respective.
A fost o pauza de aproape 2 ani, din momentul demisiei si pana la Hotararea instantei.
Acest raspuns(necesitatea avizului),s-a consemnat si in scris in procesul verbal intocmit de executorul judecatoresc.
Acordarea avizului de catre DSP la reintegrarea in munca a unui fost salariat nu mi se pare necesara.
Buna ziua,

ce inseamna intr-o sentinta civila plata salariilor de la data concedierii si pana la data reintegrarii efective ? Prima e clara insa reintergrarea efectiva ? In cadrul unitatii unde a fost concediat sau in munca, in oricare alta unitate?

Care este temeiul legal pentru cele 15 zile in care angajatorul are timp sa puna hotararea in aplicare ?

Daca a trecut 1 an de la concediere pana acum, ce se intampla cu perioada concediului ? O platesc ? O acord in zile libere acum, dupa reincadrare ?
Multumesc
Presupun ca instanta a dispus reintegrarea dumnevoastra pe functia avuta anterior incetarii contractului de munca. In acest fel , unitatea care v-a desfacut CIM are obligatia de a va oferi postul detinut inainte de concediere in termen de 15 zile de la comunicarea (pronuntarea) hotararii...in functie de ceea ce se specifica in hotarare. Iar angajatorul trebuie sa va plateasca salariile din aceasta perioada.

Alte discuții în legătură

Care este conditia de reintegrare a unui angajat dupa ce instanta a anulat concedierea? ContSters83715 ContSters83715 Un angajat pe care l-ati concediat obtine in instanta anularea concedierii. Existand o decizie judecatoreasca in acest sens, sunteti obligat sa il ... (vezi toată discuția)
Instanta a hotarat ca angajatul a lucrat cu luni inainte de a-i fi incheiat contractul de munca si a condamnat firma la plata retroactiva a contributiilor legale Sov Consulting Sov Consulting Sentinta suna astfel: .... [b]Constata[/b] că petenta a desfasurat activitate la societatea parata în perioada 03.01.2008 -- 01.11.2008 (cand i s-a ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva, recurs castigat, ce urmeaza? Adrian Lazarescu Adrian Lazarescu Buna ziua, Va rog respectuos, daca doriti sa ma ajutati cu niste lamuriri si eventual niste sfaturi referitor la urmatoarea situatie in care ma aflu: Am ... (vezi toată discuția)