avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas si pensie pentru limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas si pensie pentru limita de varsta

Am o prietena care vrea sa va intrebe, prin intermediul contului meu la Avocatnet., urmatoarele:
Are varsta de 72 de ani si i-a murit sotul de cca 10 ani. In urma cu 3 ani a fost sfatuita sa opteze la pensia de urmas ( 1/2 din valoarea pensiei sotului), care o avantajeaza fata de pensia pe care o avea ea, cu vechime completa si limita de varsta. Acum ar fi interesata daca exista posibilitatea, in prevederile noii legi a pensiilor, de a se cumula cele doua pensii ( de urmas a sotului si cea de limita de varsta, a ei)? Avand in vedere ca eu orice problema juridica am avut, am rezolvat-o cu ajutorul sfaturile Dvs, va rog ajutati-o si pe ea . Va multumim!
Cel mai recent răspuns: inaudroiu , utilizator 15:06, 3 Mai 2011
inaudroiu a scris:
Acum ar fi interesata daca exista posibilitatea, in prevederile noii legi a pensiilor, de a se cumula cele doua pensii ( de urmas a sotului si cea de limita de varsta, a ei)?

Doamna nu poate cumula cele doua pensii, nu exista o asemenea prevedere in Legea nr. 263/2010. Potrivit art. 92 din Legea nr. 263/2010, o persoana care are pensie proprie si care indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie de urmas poate opta pentru pensia cea mai avantajoasa.
Multumesc mult pentru raspunsul promt !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Se poate cumula pensia de drept cu cea de urmas, sot supravietuitor? (vezi toată discuția)
O persoana cu pensia de limita de varsta de 343 lei poate beneficia si de pensie de urmas si de indemnizatie de handicap? vasiloiu vasiloiu O persoana cu pensia de limita de varsta de 343 lei poate beneficia simultan de pensie de handicap grad 2 permanent de 230 lei si de pensie de urmas avand in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de pe urma sotului ? viomitrea viomitrea Buna ziua, sunt o pensionara la limita de virsta ,cu o pensie de 800 de lei ,. Mentionez ca dupa o casatorie de 43 de ani, mi-a murit sotul acum un an de ... (vezi toată discuția)