avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... trecerea unei masini pe alt nume (donatie)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

trecerea unei masini pe alt nume (donatie)

Buna ziua,

as dori sa stiu daca exista varianta trecerii masinii de pe un nume pe altul ca si donatie? sau ce demersuri trebuiesc facute in lipsa acestei variante si in conditiile actualelor legi?
Cel mai recent răspuns: george_puchiu , utilizator 22:43, 2 Mai 2011
sigur că este posibil. diferența este că donația înlocuiește contractul de vânzare-cumpărare. cum pentru donație se cere forma autentică, o veți încheia la un birou notarial. inn rest formalitățile sunt aceleași

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa sa trec masina ca donatie pe numele cuiva? bluelions75 bluelions75 buna ziua as dori sa aflu in mare cam la cat ajunge ca pret un act de donatie a unei masini catre o persoana.....nu pot beneficia de ajutorul la caldura ... (vezi toată discuția)
Taxa donatie corneliandrei corneliandrei vreau sa donez fiicei mele masina. ma intereseaza care sunt taxele si in functie de ce anume se calculeaza? costa la fel de mult ca printr-un act de ... (vezi toată discuția)