avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa donatie

vreau sa donez fiicei mele masina. ma intereseaza care sunt taxele si in functie de ce anume se calculeaza? costa la fel de mult ca printr-un act de vanzare/cumparare?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:27, 9 Mai 2010
La valoare veti fi taxat.Costa mai putin decat o vanzare cumparare!
...nu va costa nimic deoarece contractul il faceti sub semnat priv pe formulare speciale deci nu prin notariat...
donatia, sub sanctiunea nulitatii absolute, se face in forma autentica.
consultati un notar.
la notar taxele sunt identice fie ca e vb de vanzare sau donatie- este act translativ de proprietate, se calculeaza la valoare.
puteti la fel de bine sa il faceti sub forma unui inscris sub semnatura privata, sau sa il faceti atestat de avocat.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2010
ContSters97658, utilizator
Daca e vorba de o masina, faceti contract de vanzare-cumparare. Puteti apela la un birou de acte auto, pt ce sa va complicati cu notari si taxe notariale pt donatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare. mama mea a vandut casa parintilor ... daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna ziua! Am o intrebare. Mama mea a vandut casa parintilor ei si vrea sa imi dea mie banii pentru a cumpara un apartament. Eu sunt casatorita si as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Despre vanzare cristyan cristyan Am un teren obtinut prin act de vanzare-cumparare de la tatal meu care si-a oprit dreptul de uzufruct viager.Eu pot sa il vand (sau donez nu stiu ce e mai ... (vezi toată discuția)
Mostenire? stefanbb stefanbb Buna ziua!Unchiul meu a revocat acum 5 ani testamentul prin care ii lasa fratelui meu un teren.in prezent unchiul doreste sa imi inscrie mie acest teren.1.Care ... (vezi toată discuția)