avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de week-end lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de week-end lucrate

Buna seara! Va rog sa imi spuneti daca, in cazul programului de 12/24, respectiv 12/48 mai exista obligativitatea acordarii repausului saptamanal obligatoriu. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: monik780401 , utilizator 23:30, 4 Mai 2011
Este obligatorie acordarea repausului sapatamanal, indiferent de ce program de munca aveti .
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra. Va rog sa ma ajutati sa inteleg corect situatia in care ma aflu! Sunt asistenta medicala intr-o unitate de invatamant special cu internat. Impreuna cu inca 2 colege asiguram asistenta medicala permanenta in program de 12/24 ore. Care sunt drepturile care ni se cuvin in situatia in care efectuam intr-o luna aproximativ 144 ore in zile de luni-vineri si 48 ore in zile de sambata-duminica. Mentionez faptul ca cele aproximativ 20 ore suplimentare lunare se compenseaza cu timp liber corespunzator (20 ore) doar in perioadele vacantelor scolare (deci dupa mai mult de 60 zile in cazul vacantei de iarna) si ca in afara acestor perioade in care nu sunt elevi in internat nu avem niciodata doua zile libere consecutive- drept zile de repaus saptamanal. Exista vreun drept pe care l-am avea si l-am putea cere angajatorului referitor la zilele de sambata-duminica lucrate? Multumesc mult pentru raspunsul pe care il voi primi!



În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Insa fiind insititutie publica, munca suplimentara se va compensa in 2011 numai cu timp liber corespunzator.
Imi cer scuze ca insist, insa vreau sa stiu daca inteleg bine. In situatia mea inseamna ca in timpul vacantei scolare de vara voi primi timp liber corespunzator insemnand numarul orelor suplimentare raportate la numarul de ore efectuate in perioada decembrie- aprilie (de exemplu) + numarul orelor efectuate in zile de week-end din perioada respectiva ? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

12 ore lucrate, 24 libere, mai e nevoie de 2 zile libere consecutiv? ella_1313 ella_1313 Daca se lucreaza 12 ore, si de dau 24 ore libere, nu se depasesc 48 ore pe saptamana. Mai e nevoie sa fie indeplinita conditia de 2 zile consecutiv libere.? (vezi toată discuția)
Program 12 cu 24, 12 cu 48 neov neov Buna ziua, S-a mai discutat de nenumarate ori acest aspect dar in continure unele aspecte sunt neclare pentru mine. Trebuie asigurat program 247 intr-o ... (vezi toată discuția)
Program de activitate 12/24 dari3la dari3la Buna ziua! Sunt asistenta medicala intr-o unitate de invatamant special, fapt care necesita asigurarea serviciilor medicale permanente, 24 ore din 24, pe ... (vezi toată discuția)