avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de activitate 12/24
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de activitate 12/24

Buna ziua!
Sunt asistenta medicala intr-o unitate de invatamant special, fapt care necesita asigurarea serviciilor medicale permanente, 24 ore din 24, pe toata durata anului scolar. In prezent suntem 4 angajate care ne desfasuram activitatea dupa programul 12/24-dupa tura de zi, respectiv 12/48 dupa tura de noapte, cate o aststenta pe tura, ceea ce implica si activitatea in zilele de sambata si duminica
Dat fiind faptul ca nu exista posibila acordarea zilelor de repaus saptamanal de 2 zile consecutive in nici o varianta, de zile libere putand beneficia doar in perioada vacantelor scolare, va rog sa ma lamuriti cum se calculeaza in pontaj zilele de sambata si duminica, si daca la aceasta varianta de program de activitate se aplica prevederile CCMN 2007-2010 Art.41 alin.i lit.c.
Sperand ca m-am facut inteleasa, astept lamuriri si va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dari3la , utilizator 13:09, 1 Octombrie 2008
1. Conform prevederilor CCMUNN 2007-2010, aveti dreptate, trebuie sa vi se plateasca orele suplimentare cu un spor de 100%, daca nu ati beneficiat de compensare cu timp liber corespunzator.
2. Ma intreb, insa, daca in Regulamentul intern nu aveti prevazut ca aceste compensari cu timp liber se acorda in timpul vacantelor scolare.
3. In foaia colectiva de prezenta va pontati asa cum ati lucrat efectiv. In functie de cele doua variante prezentate de mine mai sus, contabilul de salarii va calcula drepturile cuvenite.
Va multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)
11 ore noaptea și în week-end Gurita22 Gurita22 Am tot căutat în forum o discuție, dar cazul meu nu l-am regăsit: -fișa postului spune ca lucrez ture de 12 ore -ROI spune că lucrez ture de 8 ore cu 3 ... (vezi toată discuția)
Pontaj in concediu medical mosu1907 mosu1907 Buna seara! Lucrez in ture de 12/24 - 24/48. Doresc sa stiu cum sunt pontat in concediu medical 3 zile, vineri sambata, duminica in situatia in care ... (vezi toată discuția)