avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... INSTITUTIONALIZAREA MEDIERII
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

INSTITUTIONALIZAREA MEDIERII

04.06.2008 a fost data la care Legea 192/2006 privind medierea, a intrat pe depliin in vigoare.
Pentru a practica aceasta profesie,legea prevede autorizarea in profesia de mediator si inscrierea in Tabloul mediatorilor.
Fata de aceste aspecte considerati ca si alte profesii liberale mai pot face activitati de mediere?acest lucru, in conjunctura in care exista obligativitatea incheierii contractului de mediere iar partea care a efectuat medierea nu poate reprezenta interesele partilor in instanta si vice versa,adica cel ce a reprezentat partile in instanta nu mai poate participa la medierea acelorasi parti. :-/:((
Pentru a practica orice profesie liberala trebuie sa fii autorizat in acea profesie, nu numai pentru mediator.
Uite un exemple de o profesii liberale care poate exercita si pe cea de mediator ;) :
Art. 20. - Exercitarea profesiei de consilier juridic este compatibila cu:
....
b) functia de arbitru, mediator sau expert, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor legale privind conflictul de interese;
................

ART. 3 din Legea nr.51/1995
(1) Activitatea avocatului se realizează prin:
...........
f) activităţi de mediere;
..........
Exista compatibilitate,dar trebue sa fii si autorizat ca sa practici acea profesie,intrucat X-( legea cere autorizatie.Altfel Legea 192/2006,privind medierea nu si-ar mai avea rostul.
Toti absolventii Facultatii de Drept ar fi pe deplin avocati sau consilieri juridiciX-(
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Daca citeai mai bine raspunsul meu, ai fi vazut ca am scris ca trebuie sa fii autorizat ... ;)
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, prea mare e agitatia colegului nostru !! Seamana cu disperarea, care nu are ce cauta aici. Noi suntem in slujba oamenilor care au nevoie de un sfat.

In opinia mea, e f. bine sa fim multi mediatori, avocati, consilieri juridici, notari, executori. In acest fel, oamenii vor avea de unde sa aleaga. Nu avem nici un drept sa creem sau sa mentinem caste privilegiate; daca suntem buni, clientii trebuie sa decida....:)
Nu a fost o neatentie am confirmat ceia ce ati scris.Am vazut acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate profesa ca mediator si avocat in acelasi timp? rolex rolex Poate fi un avocat in acelasi timp si mediator autorizat ? Sau cele 2 profesii sunt incompatibile si mediatorul trebuie sa renunte la profesia de avocat ? (vezi toată discuția)
Compatibilitate intre meseria de consilier juridic si cea de mediator theilona theilona As dori sa intreb daca un consilier juridic poate fi in acelasi timp si mediator?Multumesc! (vezi toată discuția)
Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)