Prin intelegere cu inspectorii de la fisc. Ca prima abatere, exista si solutia ca sa va dea un avertisment care, bineinteles, se contabilizeaza ulterior, in sensul ca, daca veti mai gresi odata va vor amenda.
multumesc pentru raspuns ,insa nu prea sunt sanse ,desi e o declaratie noua ,despre care ,sincer nu am stiut , si nici inspectorul de la fisc nu m-a anuntat cand am depus declaratiile anuale .
Cred ca merita incercat. Daca insista cu amenda va eschivati si nu depuneti declaratia. Amenda va fi aceeasi si la momentul controlului. Asa ca, de ce sa o platiti acum?
Dupa parerea mea, o declaratie depusa din initiativa contribuabilului, chiar si cu intarziere, este o dovada a bunei credinte a acestuia si, ca urmare, trebuie tratat cu ingaduinta. Dovada ca si legiuitorul gandeste la fel este posibilitatea sanctionarii cu avertisment inscrisa in lege.
Daca functionarul care trebuie sa aplice legea gandeste altfel, exista cai de atac.
Depuneti un memoriu catre administratie, in care precizati ca sunteti la prima abatere si prin care solicitati sa fiti sanctionat cu avertisment, potrivit Codului de Procedura Fiscala art. 223 si OG 2/2001, art. 5, art. 6 si art. 7.
Sunt obligati in acest caz sa respecte dispozitiile acestor acte normative.