avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este posibila rectificarea sau anularea titlului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este posibila rectificarea sau anularea titlului de proprietate?

Bun gasit!
Din cauza comportamentului obraznic al unor persoane din familie, m-am decis sa incerc marea cu degetul.
Am urmatoarea speta:

Exista 3 frati: X, Y si Z . Dupa moartea tatalui lor se emite un titlu de proprietate doar pe numele lui (X) si (Y) in urma unei cereri facute catre primarie de catre (X).
Intrebarea mea este urmatoarea: daca fratele Z nu a depus nici un fel de cerere catre primarie si dupa 16 ani (2011) doreste sa fie modificat acel titlul si sa fie inclus in el mai poate face acest lucru??
In acest timp fratele Z a muncit jumatate din acest teren si nu a stiut ca X si Y au reusit sa elibereze titlu doar pe numele lor, mai ales ca fratele X a mostenit de la parinti si alte suprafete de teren. Conform intelegerilor verbale din familie la aceasta suprafata de teren ar fi avut dreptul doar Y si Z. Intre timp X a decedat si as vrea sa stiu daca Z mai are vreo sansa sa-si recupereze mostenirea de la parinti (nu a mostenit nimic de la acestia). Astept cu interes orice sfat avizat. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
grigorestelian, utilizator
Cel mai recent răspuns: grigorestelian , utilizator 16:23, 5 Mai 2011
Din pacate am gresit ceva in titlul topicului si nu stiu cum sa-l corectez. Sunt interesat de posibilitatea de corectarea, modificarea sau anula in ultima instanta acest titlu. Daca cineva a trecut printr-o speta asemanatoare si imi poate da un sfat ii multumesc anticipat.
Daca Z nu a formulat cerere de retrocedare, sansele sale de a fi trecut pe titlul de proprietate alaturi de ceilalti frati ai sai se apropie vertiginos de zero. Legea 18/1991, in varianta sa initiala, permitea ca si o singura persoana indreptatita sa faca cerere in numele tuturor mostenitorilor (prin indicarea lor in cerere)...
Dupa 3 ani de la data emiterii titlului in cauza, se poate invoca nulitatea absoluta a acestuia, cu motivele enumerate in art. III la legea 169/1997...iar cel enuntat de dvs. nu se regaseste printre ele. :(
Sincer, speram la niste raspunsuri ceva mai optimiste avand in vedere dreptul unui fiu de a-si mosteni parintele. Daca cineva a mai trecut printr-o situatie asemanatoare si ma poate indruma cu un sfat as fi recunoscator.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri - dreptul de mostenire violeet_20 violeet_20 Buna ziua, ma numesc Violeta si am o intrebare legata de dreptul de mostenire Exista urmatoarea situatie: Domnul X in momentul casatoriei cu doamna Y avea ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate cu mostenitor omis Inta Ramona Inta Ramona Parintii bunicii mele sunt decedati. Anul acesta s-a emis titlu de proprietate in care sunt trecuti fratii bunicii mele cu exceptia ei. Ce se poate face in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe numele mostenitorilor Apollo_ro Apollo_ro Avem un titlu de proprietate eliberat in baza legii 18/1991 care zice asa: Cetatenii - vezi verso (1. X, 2. Y, 3. Z), mostenitorii defunctei A, primesc in ... (vezi toată discuția)