avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aer conditionat montat in dreptul apartamentului meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aer conditionat montat in dreptul apartamentului meu

Buna ziua,

Un vecin de pe scara si-a montat un aparat de aer conditionat in dreptul apartamentului meu. Aparatul este montat in intregime pe peretele baii mele. Mai mult, imi acopera aproape 1/4 din geamul de la baie. Nu mi-a cerut acordul, m-am trezit cu el acolo. Aparatul face zgomot, fiind in dreptul unui geam; cand ploua imi intra apa in casa ricosand din aparat, plus ca imi micsoreaza aerisirea si lumina de la baie.

L-am rugat sa il mute si nu vrea. Nu vreau sa il desfiinteze, doar sa il mute.

Este legea de partea mea sa ii cer sa il mute? Este nevoie sa mai aduc argumentele de mai sus, sau este suficient faptul ca este montat in dreptul apartamentului meu fara acordul meu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sorelmitra , utilizator 17:47, 25 Iulie 2008
Instanta de judecata va rezolva litigiul, dar va va rapi mult timp.
Dar acidul (clorhidric sau sulfuric), chiar si soda caustica in solutie, va rezolva rapid problema. Instalatia se va coroda (din cauza aburului de le baie, bineinteles) si meseriasul o va demonta si repara in 2-3 zile.
La grobianism se raspunde cu aceeasi metoda, chiar daca al Dvs. caracter nu va permite sa procedati distructiv.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2008
Mihai17, utilizator
Ati incercat sa purtati cu vecinul o discutie pe tema montarii intr-un loc necorespunzator al aparatului de AC si sa-i spuneti inconvenientele prezentate mai sus?Nu puneti in practica sfatul utilizatorului de mai sus.
Da, sunt inca in discutii cu el pe aceasta tema, dar nu-mi lasa impresia ca-l va muta. Asa ca sunt in cautare de alternative la intelegerea amicala.
Din experienta mea, cine are atata tupeu sa faca ce a facut acest individ, nu va intelege in veci de vorba buna.
Apelati la primarie si la politie.
Cati pitecantropi printre noi...
recomand acordul amiabil. in caz contrar, in instata, puteti invoca tot ce s-a intamplat,plus efectele negative daca sunt,pe toate planurile!

Alte discuții în legătură

Recuperarea metalelor pretioase din deseuri electronice Jupiterscorpia Jupiterscorpia Anul trecut am sesizat, ca de la chiriasul de sus si cel din stanga, vin substante extrem de toxice, corozive. Am facut sesizari numeroase catre Politia ... (vezi toată discuția)
Montarea aparatului de aer condiționat meluk meluk Bună ziua! Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer ... (vezi toată discuția)
Aparatul de aer conditionat montat pe peretele extern al blocului Ady Dj Ady Dj Care legislatie daca exista sau mai bine zis care reguli se aplica in cazul montajului aparatului de aer conditionat. ma confrunt cu urmatoare situatie ; am ... (vezi toată discuția)