avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Aparatul de aer conditionat montat pe peretele extern ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Aparatul de aer conditionat montat pe peretele extern al blocului

Care legislatie daca exista sau mai bine zis care reguli se aplica in cazul montajului aparatului de aer conditionat.
ma confrunt cu urmatoare situatie ; am montat de curand un aparat de aer conditionat pe peretele extern al blocului crezand ca este un perete comun intre mine si vecinul de langa. In realitatea nu este comun intrucat apartamentul meu se termina exact din zona de unde este amplasat aparatul de aer conditonat. Aparatul este montat deasupra aparatului vecinului meu la o distanta corespunzatoare fie de aparat cat si de perete. Aparatul vecinului este foarte aproape de geamul meu (apox 5-7 cm de tocul geamului de la balcon). In teorie nu pot sa scot capul pe geam ca lovesc aparatul vecinului. Noi nu am lamentat niciodata acest aspect. Dupa circa o saptamana vecinul a venit foare inversunat ca de ce montat aparatul pe peretele sau invocand motive invalide : ca are greutate pe perete, ca poate se simt vibratiile, repet nimic concret. Mi-a cerut in schimb foarte insistent sa-l mut. Eu am acceptat intr-o oarecare masura , chiar daca administratorul blocului citindu- mi legea de pe 2018 spune ca "suprafetele externe sunt proprietatea asociatiei de locatari...nu ale unui vecin sau ale altuia", dar i-am cerut diplomat sa-l mute pe al sau circa 10-20 cm pentru a-mi permite traseul tevilor. Din punctul sau de vedere nu are de ce sa-l mute pentru ca este "pe peretele sau extern !" . Asociatia de locatari o vede ca pe o chestie ridicola si chiar daca a incercat medierea intre parti , aceasta a esuat.
Ce e de facut in situatia aceasta ?
multumesc :)
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Ady Dj, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:48, 18 Iulie 2020
Eu l-as lasa exact unde este acum, cu notificare scrisa catre vecinul ca-l mut cand o sa-l mute si dumnealui.
este ceea ce fac si eu pentru moment, insa vreau sa ma informez bine pentru a nu ma alfa in ilegalitate . Daca ma aflu in ilegalitate sau din orice punct de vedere nu este ok , il mut si maine. Daca in schimb legea este ambigua si doar isi face ambitia prosteasca cu mine fara a avea un motiv concret, atunci evident nu am de ce sa-l mut.
Conform legii 196/2018, fatada face parte din partile comune ale condomiului ( blocului).
Cel mult aveati nevoie de acordul asociatiei pentru montatea acestui aparat dar nu mereu se cere....
asa este , oricum nimeni din condominiu nu a obtinut sau ma rog nu a solicitat acel acord . multumesc pentru raspuns . o seara buna !
notificarea sa fie prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire ?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2020
Ady Dj, utilizator

Alte discuții în legătură

Montarea aparatului de aer condiționat meluk meluk Bună ziua! Numele meu este Lucian. Vă rog să îmi spuneți cui trebuie să mă adresez pentru următoarea situație: vecinul meu a montat aparatul de aer ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul ... Mihaela Mihaita Mihaela Mihaita Bună ziua. Vecinul de langa apartamentul meu și-a montat aparatul de aer conditionat pe peretele exterior al meu fără să-mi ceara acordul. Ce soluții ... (vezi toată discuția)
Reclamatie aer conditionat Dragos66 Dragos66 Buna ziua, Am o problema și deoarece nu am găsit răspuns aici, am decis sa va întreb direct Descriere: in urma cu 2 săptămâni am montat un aer ... (vezi toată discuția)