avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas sau ajutor social?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas sau ajutor social?

As-i dori sa pun si eu o intrebare:socrul meu a decedat in urma cu un an,iar soacra mea nemuncind niciodata a primit pensie de urmas timp de 6 luni.Ea va implini varsta de 59 de ani in luna iulie.Este foarte bolnava si nu are cum sa se mai angajeze la varsta aceasta.Si-a facut dosar pentru pensie de boala,dar dupa noile legi vad ca nu se incadreaza sa primeasca pensie.Din cate inteleg doar dupa implinirea varstei de 60 de ani v-a putea primi pensia de urmas.Intrebarea mea este ce putem face cu ea,fiindca nici unul dintre copii nu are posibilitatea sa o intretina si in plus la momentul acesta nu are nici asigurare medicala,iar medicamentele necesare ingrijirii ei sunt foarte scumpe.Va multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:02, 3 Mai 2011
Pensie de urmas la 59 de ani si 2 luni(septembrie 2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt o femeie care in februarie 2024 fac 59 ani. nu ... COSTY12345 COSTY12345 buna ziua, sunt o femeie care in februarie 2024 fac 59 ani. nu am muncit de loc, am crescut 3 copii. sotul meu a decedat acum 2 ani la 60 ani, apucase sa iasa ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensia de urmas abel abel Va rog sa ma ajutati pt o problema in legatura cu pensia de urmas Tatal meu a decedat in 2007 in februarie la varsta de 59 de ani avea o pensie de 820 de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl ... maryag maryag Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl meu a fost pensionat pe caz de boala,dar din august 2021 a fost sistata pensia deoarece ... (vezi toată discuția)