avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inchiderea unei SRL
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inchiderea unei SRL

Buna ziua!Problema mea ar fi urmatoru.In 2006 am infiintat o firma de instalatii,cu 3 angajati.Dupa 2 ani,am incetat activitatea,dar nu s-a inchis firma,pentru ca am plecat in strainatate.Datorii nu am cátre stat,numai pentru cartile de munca nu s-a platit cateva luni.Dar la inceputul anului 2010,au fost scoase.De doua ori am primit deja citatie de la o firma intermediara,sa ma prezint la ei,pentru a rezolva problema,dar nu am putu merge,si sincer,nici nu am vrut.Pe firma avem niste scule,pe care de fapt nici nu le mai am,pentru ca cineva a spart duba in care le-am tinut.Ce mi se poate intimpla,daca nu ma prezint pentru a clarifica lucrurile?Statul va inchide firma pe banii lui?Pe numele meu am doar o masina.Mi se poate lua de catre stat?Va astept un raspuns.Cu stima
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 10:23, 10 Mai 2011
Daca nu exista datorii la furnizori si stat, cu certificatul de la fisc si ultima balanta pe 0, mergeti la un avocat sa va redacteze actele pt. dizolvare si apoi radiere.
Statul nu inchide firma pe banii lui, iar daca nu aveti datorii catre nimeni atunci pentru ce va tot someaza acea firma intermediara?
depinde ce datorii aveti.
depinde de cum ati gestionat societatea

numai pentru cartile de munca nu s-a platit cateva luni.

Desi nu ne spuneti care este starea societatii presupun urmatoarele:
- soc este dizolvata in conformitate cu art 237 din lege 31/1990
- avand in vedere datoriile catre bugetul statului ( impozitele aferente salariilor se varsa tot la buget !!) , ANAF a solicitat numirea unui lichidator

De doua ori am primit deja citatie de la o firma intermediara,sa ma prezint la ei,pentru a rezolva problema

Daca nu rezolvati problema datoriilor , lichidatorul va solicita deschiderea procedurii de faliment in conformitate cu prevederile legii 85/2006 caz in care se poate cere atragerea raspunderii patrimoniale personale
daca se cere atragerea raspunderii, raspundeti personal cu bunurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea unei firme cu datorii catre alte firme Stefan99 Stefan99 Buna ziua. Ma numesc Stefan si sunt administratorul unei SRL care are activitatea suspendata de aproximativ 2 ani. Cu putin timp in urma am primit o ... (vezi toată discuția)
Srl cu datorii radin radin Buna ziua. Am un SRL fara activitate momentan din ianuarie 2009, dar cu datorii : leasing 5800 lei, finante 12000 lei. Problema e ca nu mai am bani pentru ... (vezi toată discuția)
Radierea unei soc com dana4_dan dana4_dan In anul 1999 s-a infiintat un SRL cu 3 administratori (1 administrator de cetatenie romana si 2 administratori de alta nationalitae) si 2 asociati de alta ... (vezi toată discuția)